SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir TIR Daha Yolda

A- A+ PAYLAŞ

Merkezi Almanya- Mannheim’de bulunan Avrupa Malatyalılar Derneği’nin girişimleri ile temin edilen 9 adet diyaliz makinesinin yanı sıra öğrenci sırası ve tekerlekli sandalyenin yüklendiği 8’inci TIR’da Malatya’ya yola çıktı.

Avrupa Malatyalılar Derneği Başkanı Murat Alabaş, Malatyaspor’un eski Avrupa sorumlusu Halil Üstündağ’ın da katkılarıyla sürdürülen girişimler sonucunda Offenburg Kliniği’nden 9 adet diyaliz makinesi alındığını bildirdi.

Alabaş, ilimizdeki böbrek hastalarına hizmet verecek olan bu makinelerin Malatya Valiliği aracılığıyla Yeşilyurt Kaymakamlığı emrinde buradaki hastaneye tahsis edileceğini kaydetti.

Avrupa Malatyalılar Derneği Başkanı, ayrıca Mannheim’deki Göethe Enstitüsü’nden alınan 1000’den fazla tekli öğrenci masa ve sandalyesinin de TIR’a yüklendiğini, bu malzemelerin de merkez Beydağı (Mamurek) Beldesindeki okullara verileceğini kaydetti.

Bugüne kadar 7 TIR malzeme yardımı gönderdikleri Malatya’ya doğru yola çıkan 8’inci TIR’da ayrıca engelli vatandaşlar için tekerlekli sandalyelerin yanı sıra okul çantalarının da bulunacağını belirten Alabaş, şöyle devam etti:

“Avrupa’daki Malatyalılar olarak, doğduğumuz, büyüdüğümüz topraklarla ilişkimizi hiç koparmadık. Hepimiz Avrupa’nın değişik yerlerinde çalışarak hayatımızı sürdürürken, bir yandan da memleketimize olan borcumuzu sosyal, kültürel ihtiyaçların karşılanmasına aracılık ederek ödemeye çalışıyoruz.

Malatya dışında yaşayan tüm Malatyalı hemşehrilerimizi de, memleketimize özellikle sağlık ve eğitim konusunda destek sağlamaya, duyarlılık göstermeye davet ediyoruz.”

Alabaş, 16-20 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak olan Malatya Fuarı ve Kayısı Festivali nedeniyle Avrupa’da yaşayan Malatyalıların, Malatya’ya akın edeceklerini belirterek, “Özellikle hemşehrilerimizi malatyahaber.com aracılığıyla dikkatli olmaları, uykulu ve yorgun araç kullanmamaları, trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıyoruz.” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız