SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Tokat Bile.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:52:55
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Barosu, emniyet mensuplarına yönelik olarak aile içi şiddet olaylarında yapılması gerekenleri anlattı. 
     
Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa, Malatya Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Tuğba Bayhan ile baro üyesi Avukat Ramazan Kaya konuşmacı olarak katıldı. 
     
Şiddete ilişkin ihbarlarda polisin tutum ve davranışlarının nasıl olması gerektiğine ilişkin polislere bilgi veren Avukat Bayhan, şikayette bulunan kişinin okuma yazma bilmiyor olması ihtimali de göz önünde bulundurularak, polislerin kadınlara haklarını anlatması gerektiğini vurguladı. 
     
Şiddet ve şiddet türlerinin neler olduğunu anlatan Bayhan, ''Aile içi şiddet diye geçiştirilen şey aslında suç. Bunun suç olduğu algısının geliştirilmesi gerekiyor'' dedi. 
     
Eşe atılan bir tokatın bile kasten yaralama suçu olduğuna işaret eden Bayhan, polislerin aile içi şiddet konusunda gelen ihbarlara karşı çok daha duyarlı olmaları gerektiğini kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız