SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Türkü Ustasını Daha Kaybettik

A- A+ PAYLAŞ

Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Ekber Çiçek, (71) İstanbul’da öldü. Çiçek’in cenazesi, yarın Balıkesir’in Edremit ilçesinde toprağa verilecek.

Erzincan’ın Ulular Köyü’nde 1935’de doğan Ali Ekber Çiçek, babasını 1939 Erzincan depreminde yitirdi. Çok küçük yaşlarda rençperlik yapmaya başlayan Çiçek, bu arada bağlama çalmayı öğrendi.

İlkokuldan sonra öğrenimini sürdüremeyen Çiçek, 1961 yılında İstanbul Radyosu’na ses ve bağlama sanatçısı olarak girdi. Sanat yaşamı boyunca 400’den fazla türküyü derleyerek Türk Halk Müziğine kazandıran Çiçek, halk müziğini geniş kitlelere ulaştırdı.

Ali Ekber Çiçek’in hayatı, 2003 yılında çekilen "Cahilden Uzak Dur, Kemale Yakın" adlı belgesele de konu oldu.

Sanatçı Ali Ekber Çiçek’ten derlenen türküler arasında, "Böyle İkrarınan Böyle Yolunan", "Bunca Olan Emeğimi", "Derdim Çoktur Hangisine Yanayım", "Ey Erenler Akıl Fikir Eyleyin", "Gönül Gel Seninle Muhabbet Edelim", "Gurbet Elde Bir Hal Geldi Başıma", "Gurbet Elde Yadellerin Derdini", "Ondört Bin Yıl Gezdim Pervanelikte (Haydar Haydar)" yer alırken, Çiçek tarafından derlenen türküler arasında ise "Bir güzeli methedeyim", "Çoktan Beri Yollarını Gözlerim", "El Vurup Yaremi İncitme Tabip" bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız