SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Türlü Değişmiyor!..

A- A+ PAYLAŞ

Ana caddelerin, kaza, ani alt yapı arızası vs. gibi nedenler dışında "miting, toplantı, alt yapı kazısı, bayram provası" vs. gibi nedenlerle kapatılması gereğinin, ilgili makamlar tarafından halka duyurulmamasına ilişkin duyarsızlık, bu konuda yapılan tüm uyarıcı haberlere rağmen devam ediyor. Son olarak, 1 Temmuz Pazar günü şehrin ana caddesinin bir bölümünün, "sürpriz (!)" alt yapı çalışması nedeniyle trafiğe kapatılmasına tanık olundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı, 23 Haziran Cumartesi günkü AKP mitinginin şehrin en merkezi yerinde yapılması, bu nedenle ulaşıma kapatılması gereken yollar ve yapılacak trafik düzenlemelerine ilişkin olarak herhangi bir açıklama yapılmamasının haber olmasından hemen sonra hangi yolların, hangi saatler arasında kapatılacağı Valilikçe duyurulmuştu. Mitingden iki gün önceki bu duyuruda belirtilen saatlere ve kapatılma noktalarına uyulmadığı dikkat çekerken, mitingin yapıldığı Cumartesi günü 11.00'den 22.00'ye kadar ana caddelerin bazı bölümleri ulaşıma kapatılmıştı.

Son olarak, 1 Temmuz Pazar günü Atatürk Caddesi'nden İnönü Caddesi'ne, İnönü Caddesi'nden de Hükümet Meydanı yönüne ulaşmak isteyen sürücüler, yolların Belediye önü ile Kız Meslek Lisesi kavşaklarından kapatılmış olduğunu gördüler. Önceden duyurulmayan yol kapatma gerekçesi, belediyenin "planlanmış bir şekilde yürütülmesi gereken" alt yapı çalışmalarıyla ilgiliydi ve yine duyurulmamıştı.

Bu arada, Sümerpark inşaatına ilişkin malzemelerin, Polisevi ile Merkez Bankası arasındaki bölümde, kaldırım yerine yola istiflenmesi, özellikle geceleri tehlike yaratacak bir şekilde yeterli işaretleme ulmaması da eleştirilere yolaçıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız