SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir Türlü Sindiremediler..'

A- A+ PAYLAŞ

Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, Lozan Antlaşması'nın 84. yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Tunçdemir'in açıklaması şöyle:

"24 Temmuz 1923’te imzalanmış olan Lozan Antlaşması Türk ulusunun varlığının, çetin bir kurtuluş savaşı sonunda saldırgan , yayılmacı batı tarafından tanındığı, aynı zamanda tüm mazlum milletlerin kurtuluşu yönünde atılmış ilk ve önemli bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin ölüm fermanı Sevr, doğum belgesi ise Lozan’dır. Lozan’da Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları belirlenmekle kalmamış, Türkiye Cumhuriyeti’nin toplumsal yapısı da antlaşmaya bağlanmıştır. Bu nedenledir ki Lozan Türkiye’nin tapu senedidir.

Lozan Antlaşması’na, soylu Türk ulusunun bağımsızlığını savunma iradesini, azim ve kararlı direnişini yenemedikleri için “olur” diyen Batı, bugün “küreselleşme” adı altında , Lozan ve onunla birlikte Türkiye Cumhuriyeti küresel saldırıların hedefi haline getirilmiş bulunuyor.

Türkiye Lozan dan 84 yıl sonra “Güncelleştirilmiş Sevr Dayatması” ile karşı karşıyadır. Bugün Lozan’ı yok etmek, tarihe gömmek isteğiyle yanıp tutuşan saldırgan , yayılmacı batı, AB ve ABD ile onların içimizdeki yamakları, başlıca çabalarını bu büyük eserin dayandığı ulusal birlik ruhunu yok etmek, Lozan’ı geçersiz kılarak, ulusun özgüvenini, kimliğini, dayanaklarını yok etme yönünde yoğunlaştırmış bulunuyorlar.

Lozan;Emperyalist ülkeler karşısında verilen Kurtuluş Savaşından sonra eşit koşulları sağlayarak tam bağımsızlığını kazanmak için, gerçekten akıllara durgunluk veren büyük bir tarihsel başarıdır. Bu onurlu mücadelenin kazanımlarıyla gerçekleşen ve Lozan’ı yücelten Cumhuriyet’imizin 84. kuruluş yılına geldik. Tüm emperyalist ülkeler, Türkiye’nin “Ulusal Egemenlik” konusunda gösterdiği bu dik duruşu, Lozan Antlaşması’nı imzaladıkları günden beri içlerine sindirememişlerdir.

Türkiye Cumhuriyeti’ni Ata’nın buyurduğu gibi “sonsuza dek özgür ve tam bağımsız yaşatmak” hepimizin öz görevidir. Bu yolda, Atatürk devrim ve ilkeleri yol gösterici olacaktır. Bu tarihsel bilinçle Lozan’a ve kazanımlarına tüm gücümüzle sahip çıkmalıyız.

Lozan Antlaşması'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli olduğu gerçeğinden hareketle, ömürlerini bu ülke ve bu ulus için engin hizmetlerle geçiren; büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk ile, gerçek devlet adamı İsmet İnönü'nün saygın anılarında, Anadolu İhtilali'nin adı sanı bilinmez kahramanlarına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız