SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Utanç Günü"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:10:48
A- A+ PAYLAŞ

Halepçe katliamının 27’nci yıl dönümü dolayısıyla açıklama yapan MAZLUMDER Malatya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ay, “İnsanlığı tehdit eden bütün kitle imha silahlarının etkisiz hale gelmesini istiyoruz” dedi. 

Dernek binasında düzenlediği basın toplantısında Halepçe katliamı ile 6 binden fazla insanın öldüğünü ve binlerce insanında yaralandığını belirten Mehmet Ay, 16 Mart 1988’de Irak rejiminin Enfal operasyonun devamında onlarca uçak ve helikopterle Halepçe’de büyük bir katliam yaptığını söyledi.

Bu olay sonrası 10 binlerce insanın da bölgelerinden göç etmek zorunda kaldığını dile getiren Ay, “Bu katliamda çoğu çocuk, kadın ve yaşlı olmak üzere 6 bin 357 kişi zehirlenerek ya da yanarak ölmüş, 14 bin 765 kişi ağır derecede yaralanmış, on binlerce insan yeni saldırılar olabileceği korkusuyla göç etmek zorunda kalmıştı. Hatırlanacağı gibi, Çukurca’dan yalınayak bir şeklide karlı, sınırı aşarak göç etmek zorunda kalan halkın dramı, Halepçe’de katledilen insanlar kadar acı verici olmuştu”diye konuştu.

Kimyasal bombardımanın etkisinin uzun yıllar sürdüğünü kaydeden Ay, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Halepçe’de özürlü doğum oranının Hiroşima ve Nagazaki’den 4-5 kat daha fazla olduğu iddiası barbarlığın hangi boyutlarda olduğunu göstermesi açısından yeterlidir. İnsanlık dışı bu saldırıda çoğu çocuk, genç kadın ve ihtiyar olmak üzere binlerce insan kimyasal silahlarla öldürüldü. Binlerce bebek kundakta ve annelerinin kucağında süt emerken hunharca katledildiler. Bu saldırı neticesinde Halepçe, çocukların, bebeklerin, gençlerin, annelerin ve ihtiyarların cesetleriyle bir insanlık mezarına dönüştü.

Katliamın sorumluları şimdi yaşamıyor. İnsanlık onurunu taşıyan her bir insan tarafından lanetleniyorlar. Bizler de MAZLUMDER Malatya Şubesi olarak bu katliam gününü insanlık adına bir utanç günü, kara bir gün olarak hatırlıyor, katliamı yapanları bir kez daha lanetliyor, bu ve benzeri katliamların bir daha yaşanmamasını diliyor ve bütün dünyayı bu kirli silahlardan kurtulmaya davet ediyoruz. Bugün insanlık adına rahat bir nefes almaya başladık diyebilirdik ama diyemiyoruz çünkü silahlanma tüm hızıyla devam ediyor. İnsanlık hala kimyasal, biyolojik ve nükleer silahların tehdidi altında ve kirli savaşlar devam ediyor. Temiz ve korkusuz yarınlar için silahlanmaların sona erdirilmesini, insanlığı tehdit eden bütün kitle imha silahlarının etkisiz hale gelmesini istiyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız