SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir ve Beraber Olmalıyız..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Hacı Bektaş Kültür Merkezi Vakfı Genel Merkezi tarafından ‘Aşure Günü’ düzenlendi.

Şeybayram Mahallesi'ndeki Hacı Bektaş Vakfı Genel Merkezi ’nde düzenlenen aşure etkinliğine Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP Milletvekili Mücahit Fındıklı, Malatya Belediye başkanı Cemal Akın, Dilek Belediye başkanı Muzaffer Güven, Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Müftü Vekili Ünal Tan, Vakıflar Bölge Müdürü Ali Seydi Akduman, MHP İl başkanı Ömer Ekici, AKP yöneticileri, TSO başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Bahadır Altaş, Esnaf ve Sanatkar Kredi Kooperatifi başkanı Ali Evren, Türk Ocağı Başkanı Nadir Günata, MAKİAD Başkanı Ünal Nalçacı, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören Semah gösterisi ve Vakıf başkanı Hasan Meşeli’nin konuşması ile sürdü. Meşeli, günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra , “Alevi cemaatinin dünya kadar sorunları var. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak isteyen şer güçler Alevi toplumu üzerinde oyunlar oynuyorlar Bu şer güçler Alevi cemaatini önce devlete düşman sonra da İslam dininden çıkarmaya uğraşıyorlar. Onun için devletimizin ve hükümetimizin sorunlarımızın çözümü için acilen harekete geçmesi gerekir. Çocuklarımızı Yezidi gibi değil, Hz. Hüseyin gibi yetiştirmeliyiz. Aleviliği İslam dininden uzaklaştırmak istiyorlar. Ben buradan başta hükümetimize, muhalefet partilerimize ve yüce parlamentomuza sesleniyorum; Alevi kardeşlerimizin dinsel ve inançsal açıdan sorunlarına sahip çıkın” dedi.

Meşeli’den sonra İl Müftü vekili Ünal Tan’da yaptığı konuşmasında, “Yüzyıllar önce yaşanan insanlık dramının bugünlerde birlik ve beraberliğimize zemin olması bizler için mutluluk kaynağıdır” dedi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın’da “Kerbela’da katledilen yalnızca Peygamberimizin sevgili torunu ve şühedası değil, İslam dinidir.” dedi. Akın konuşmasında daha sonra şunları söyledi:

“Eğer Hz.Hüseyin Emevi’nin bu zulmüne karşı çıkmasaydı Müslümanlar kıyamete kadar zulme karşı çıkamayacaklardı. Alevi’siyle Sünni’siyle hepimiz biriz, Allah’ımız, peygamberimiz, kitabımız bir. Bizi birbirimize düşman etmek isteyen şer güçlere karşı bir olmalıyız” dedi.

Vali H. İbrahim Daşöz’ de konuşmasında, “Burada sadece vücutlarımız değil kalplerimiz ve ruhlarımız da bir araya geldi. Bizleri böylesine anlamlı günde bir araya getirenlerde teşekkür ediyorum. Bu birliktelikle sevgi-dostluk ve kardeşliğimizi en üst seviyelere çıkarmalıyız”

Tören Aşurenin dağıtımı ile son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız