SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Yandan da Temizleme

A- A+ PAYLAŞ

Belediyece, kanalizasyon ve yağmur suyu drenaj hatlarının da temizlenmeye başladığı bildirildi.

Belediye Basın Bürosu'ndan konuya ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya Belediyesi tarafından, yoğun bir şekilde sürdürülen alt yapı çalışmalarının yanı sıra kullanımda olan kanalizasyon ve yağmursuyu drenaj hatlarının temizliği de yapılmaya başlandı.

Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 1985-1990 yılları arasında döşenen kanalizasyon şebeke hatlarında, hatalı kullanım ve yağmur drenaj hattı olmayan yerlerde de mazgalların kanala bağlanmış olması nedeniyle doluluk oranının yüzde 85-95 seviyelerine geldiği, bu nedenle hatların sağlıklı çalışmadığı ve zaman zaman arıza verdiği belirtilerek; Tıkanan hatlara yüksek basınçla su verilerek, parsel bacaları arasında kanal temizliğine başlandığı, temizliğin kameralar ile takip edildiği ve bu çalışmanın belediye tarafından ilk kez yapıldığı bildirildi.

Öte yandan konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan MASKİ Müdürü Ömür Karaağaç, Yapılan kanal temizleme çalışmalarının ilk etapta 10 km’lik hatta yapılacağını ve çalışmanın periyodik olarak sürdürüleceğini belirterek, “Malatya Belediyesi olarak İstanbul ve Ankara’da dahi yeni yeni başlanan kameralı sistem ile kanalların temizliğini yapmaya başladık. Bu temizliğin amacı hatalı kullanım, ayrıca yağmur suyu drenaj kanalları olmayan yerlerde mazgalların kullanılmasına bağlı olarak kanal içerisine giren kum, çakıl gibi malzemelerden dolayı kullanılamaz hale gelen hatların yeniden yapılması yerine çok daha düşük maliyetle temizlenmesidir.

Şu anda arkadaşlarımız tarafından çalışmalar hızlı bir şekilde sürdürülmektedir. Bu çalışmalar neticesinde Arıtma Tesisindeki kum ve yağ tutucular ile giriş yapısı daha da rahatlamış olacaktır. Neticede büyük oranda elektrik tasarrufu sağlanacaktır” dedi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız