SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Yanımız Hüzünlü, Acılı.."

0
Güncellendi - 2016-05-01 21:38:01
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 1 Mayıs kutlamaları olaysız geçti. Katılımcılar, ellerinde ‘Yaşasın 1 Mayıs’ pankartları taşırken, Ankara’da 10 Ekim 2015’te meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenlerde unutulmadı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle Turgut Temelli de toplanan siyasi partilerin üyeleri, sendikaların temsilcileri ve üyeleri ile vatandaşlar, Emeksiz Üst Kavşağı 100. Yıl Meydanı'na kadar yürüdü. Çevrede geniş çaplı güvenlik önlemi alan polisler, alana girecekleri aramadan geçirdi.

Kutlamaya katılanlar, Ankara Tren Garı önünde 10 Ekim 2015’te gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlerin isimlerini hep bir ağızdan söyleyerek, andı.

Kutlama esnasında fenalık geçiren bir vatandaş ise ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

“EL ELE VERMEYE, EKMEDİĞİMİZİ, AŞIMIZI, ACIMIZI PAYLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Düzenlenen törende konuşan Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı, KESK Dönem Sözcüsü ve 1 Mayıs Düzenleme Kurulu Başkanı Tarık Kaya, “Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın işçiler ve emekçiler, yaşasın halkların kardeşliği” dedi.

Kaya, 1 Mayıs için meydanlarda olduklarını ifade ederek, “Buradayız, meydanlardayız. Birlik olmaya, el ele vermeye; ekmeğimizi, aşımızı, acımızı paylaşmaya devam edeceğiz. İşçiden, emekçiden yana, barıştan, huzurdan yana, ezilenden yana; sömürene karşı, kana susayana, doymayana karşı mücadeledeyiz. Mücadelemizi, eylemimizi bayram havasında yapıyoruz ama bir yanımız hem hüzünlü hep acılı. Ne çok özlemişiz bayram havasını yüreğimizde hissetmeyi. 10 Ekim’de Ankara’da kaybettiğimiz 12 canımızın yası hala sürüyor. Buna sebep olanlar hesap verene kadar; eşlerimiz, babalarımız, annelerimiz, dostlarımız huzur içinde uyuyana kadar sürmeye de devam edecek” dedi.

“1 MAYIS; ÖZGÜRLÜK, EŞİTLİK, KARDEŞLİK DEMEKTİR”

DİSK temsilcisi Halil İbrahim Akyol ise, “Bugün, dünün tecrübelerinin öğrenilerek, geleceğin planlandığı güne ait fırsatın çok iyi değerlendirilmesi gerektiği gündür. Bugün, sloganlarla popülist kelimelerle geçiştirilecek gün değildir. Başta tüm emekçiler, özellikle bu tarihi günde içinde bulundukları aymazlıktan kurtularak, bugünün hakkını vermelidirler” ifadelerini kullandı.

Akyol, 1 Mayıs’ın anlam be önemine değinerek, şunları söyledi: “1 Mayıs; özgürlük, eşitlik ve kardeşlik demektir. 1 Mayıs; eşit haklılık temelinde insanca, barış içinde bir arada yaşamak demektir. 1 Mayıs; sömürüsüz ve savaşsız bir dünya ve insanca yaşanılan bir Türkiye demektir.”

“UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

BTS Malatya Şube Başkanı Hasan Akdemir de, Ankara Tren Garı önünde 10 Ekim 2015’te gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenleri anarak, “Bizler emek ve meslek örgütleri olarak tüm dost kurumlarla beraber arkadaşlarımızın anısını ve mücadelesini yaşatmak için her zaman bir arada olacağız. Her zaman omuz omuza olacağız. Unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Akdemir, ‘savaşın ortasında barış diyen bir taraf olarak inisiyatif üstlendiklerini’ ifade ederek, “Böyle davrandığımız için bir bedel ödetildi. Ama bizler yılmayacağız, sinmeyeceğiz ve geri çekilmeyeceğiz. İşte buradayız” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından halay çekildi. Kutlama programında ayrıca Halk Müziği sanatçısı Servet Kocakaya konser verdi.

BOMBA SALDIRISINDA HAYATINI KAYBEDENLERİN AİLELERİ ÖN SIRADA YER ALDI

Ankara Tren Garı önünde 10 Ekim 2015’te gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınları, meydanda en ön sırada yer aldı. Hayatını kaybedenlerin resimleri sahne önüne asılırken, aileleri de kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını ellerinde tuttu.

CHP SONRADAN KATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Teşkilatı, 1 Mayıs kutlama programına sonradan katıldı.

CHP İl Teşkilatı, Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şubesi ve Eğitim-İş Malatya Şubesiyle birlikte il teşkilatının önünde toplanarak bir kutlama yaptı.

Burada konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Bugün 1 Mayıs, işçinin, emekçinin, çalışanın bayramı. Bugün 1 Mayıs çiftçinin, esnafın, ev hanımının, sömürülenin, yok sayılanın, ötekilerin bayramı. Tüm bu kesimlerin 1 Mayıs Bayramını yürekten kutluyorum” dedi.

Kiraz, alın terine sahip çıkacaklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Herkes bilsin ki, Cumhuriyet Halk Partisi her durumda, her şartta ezilenlerin, dışlananların, yoksulların, yok sayılanların yoldaşıdır, yol arkadaşıdır. İşçinin, emeğin yoldaşıdır, yol arkadaşıdır. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi kimsesizlerin kimsesidir, sesi çıkmayanların gür sesidir. Bu bayram sadece birilerinin bayramı değil. O çok küçük bir sınıf. Tuzu kurular var ya, onların bayramı değil. Bal tutan parmağını yalayanların bayramı değil. Gemiciklerden filo yapanların da bayramı değil. Biz şunu söylüyoruz: emek en yüce değerdir. Çünkü emek kutsaldır. Emek alın teridir. Emek çatlayan eldir. Ağrıyan beldir. Emek eve yorgun argın gelen babadır. Emek ev işlerinde beli bükülen annedir. Onun için emeğe sahip çıkacağız. Alın terine sahip çıkacağız. 1 Mayıs aynı zamanda direnişin, dayanışmanın ve mücadelenin adıdır. 1800’lü yıllarda bu hareketi başlatan ve bugün 1 Mayıs’ı kutlamamıza vesile olan o devrimcileri buradan selamlıyoruz. Bugüne kadar bu mücadeleleri veren, hapis yatan, işkence gören herkesi buradan selamlıyoruz. 1977’de kanlı 1 Mayıs’ta hayatını kaybedenleri selamlıyoruz. Bu ülkede 1 Mayıs özgürlük, demokrasi, emek mücadelesidir. Bu anlamda en büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ü selamlıyoruz. Bağımsızlık, özgürlük mücadelesine güç veren Deniz’leri, Mahir’leri selamlıyoruz. Gezi’de kaybettiğimiz gençlerimizi selamlıyoruz. Ve Ankara katliamında hayatını kaybeden o güzel canlarımızı, o gülen yüzleri selamlıyoruz.”

"O MÜDÜR YARDIMCISI DUYMAMIŞTIR!."

Bu arada mitingin sonunda anons yapan bir kadın görevli, halay çekenlere seslenirken, bir süre önce kadın-erkek birlikte halay çekilmesine zina benzetmesi yapan Gazi Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısına atıfta bulunarak, "Arkadaşlar halayımızın sesi o müdür yardımcısı tarafından duyulmamıştır. Biraz daha coşkulu halay çekelim" dedi.

AĞBABA'NIN MESAJI..

Öte yandan, İşçi Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan ve 1 Mayıs’ın bir demokrasi, özgürlük, barış çağrısı olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Cumhuriyet Halk Partisi, ilke ve misyonları, tarihsel ve toplumsal görevi gereği, emekçilerin kazanılmış haklarını yok edecek, tırpanlayacak, esnetecek hiçbir harekete izin vermeyecek, emeğin yanında, emekçilerle birlikte tüm gücü ile mücadele edecektir” dedi.

Ağbaba mesajında; “İçinde bulunduğumuz süreçte emekçilerin kazanılmış haklarına karşı yoğun bir saldırı yaşanmaktadır. AKP’nin diktatörlük hevesi ve neoliberal politikaların hamiliğini üstlenmiş olması, ülkemizde tüm yurttaşlarımızın temel haklarından yoksun bırakılmasına , emekçilerimizin köleleştirilmesine yönelik düzenlemelerin gündeme gelmesine yol açmaktadır. AKP Hükümetinin getirmek istediği özel istihdam büroları ile kiralık işçilik, kıdem tazminatının fona devredilmesi, devlet memurluğunun ortadan kaldırılması gibi düzenlemeler, bir kölelik düzeninin kurulmasını amaçlamaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi, ilke ve misyonları, tarihsel ve toplumsal görevi gereği, emekçilerin kazanılmış haklarını yok edecek, tırpanlayacak, esnetecek hiçbir harekete izin vermeyecek, emeğin yanında, emekçilerle birlikte olacak ve tüm gücü ile mücadele edecektir.”dedi.

Türkiye işçi ve emekçi sınıfının birlik ve dayanışma gününün belirtilen sebeplerle her zamankinden çok daha büyük önem taşıdığını kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “1 Mayıs’ta tüm örgütlerimiz ile alanlarda, sendikalarımızla emekçilerimizle kol kola, omuz omuza olacak, faşizme, gericiliğe, sömürüye, emekçilerin köleleştirilmesine, sendikasızlaştırmaya, güvencesizliğe karşı sesimizi yükselteceğiz.1 Mayıs’ın tarihsel anlamına yakışır bir şekilde geçeceğine inanıyor, tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyorum. Yaşasın 1 Mayıs !” dedi.

Selahattin GÖKATALAY, Güler HAZAR, Ferdi DURDU,Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

a3

a4

a5a6

a7

a8

a9

a91

a92

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • mehmet şerif (7 yıl önce)
    Üst baş aranıp sıkı kontrolllerden geçtikten sonra bir meydanda toplanıp oynanıyorsa ve bunu tüm milletİmiz değilde her seneki belli gruplar kutluyorsa bu bayram değildir askerimizi polisimizi meşgul etmekten başka neye yarıyor ALLAH ım sen bu vatanımızı koru
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz (7 yıl önce)
    Boş boş işler bunlar ne 1 mayısı ne bayramı tamamen terör gösterisi kim bayram yaptı bu bir mayısı neye göre kime göre bayram
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin dünyadan haberin yok 1850 lerde işçi sınıfının mücadelesiyle bugüne Kadar geldi ülkemizde de kutlaniyor 2009 yılında yasayla bayram resmi tatil ilan edildi zamanın b.Bakanı recep Tayyip Erdoğandir... işçi bayramı nedir ne değildir öğrenmen lazım. Eğitim şart
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (7 yıl önce)
    Ölenler dövüşerek öldüler güneşe gömüldüler . . .
    0
    0
    Yanıtla
  • çiçek abbas (7 yıl önce)ÇİFTÇİ44 isimli kullanıcı yorumuna
    çooooooooook güldüm yav minübüsüm olursa arkasına yazıcam
    0
    0
    Yanıtla
  • ömür (7 yıl önce)
    1 mayısta memleketi kana bulayan terör odaklarını şer ittifaklarını lanetliyor , işçilerin ve emekçilerin bayramını kutluyorum emeğe saygı.....
    0
    0
    Yanıtla