SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Yıl Sonra Hizmete Sunacağız"

0
Güncellendi - 2020-04-20 23:53:07
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK Üyesi ve Malatya milletvekili Öznur Çalık, koronavirüs (kovid-19) ile mücadelede Türkiye’nin örnek bir mücadele gösterdiğini ifade ederek, “Geçmişte yaptığımız sağlık yatırımlarımızın faydalarını ve katkılarını bugün görüyoruz. Dünya Sağlık Örgütünün parmakla gösterdiği bir ülkeyiz. Dünya devletleri gelişmiş ülkeler Türkiye’nin yapacağı sağlık yardımlarını bekliyor” dedi.

Milletvekili Çalık, Battalgazi Devlet Hastanesi'nin inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek, bilgiler aldı.

İnceleme sonrası açıklamada bulunan Çalık, koronavirüs salgınıyla mücadelede Türkiye’nin Dünya Sağlık Örgütü’nün örnek gösterdiği bir ülke olduğuna dikkat çekerek, “Dünya devletleri gelişmiş ülkeler Türkiye’nin yapacağı sağlık yardımlarını bekliyor” dedi.

Koronavirüs ile mücadelede sosyal izolasyonun önemine dikkat çeken Çalık, hem insan sağlığı hem de ülke sağlığı için mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmamasını isteyerek, evde kal çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Sağlık Bakanlığı’nın salgınla mücadelesine destek vermek adına her alanda özverili bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Çalık, “18 yıllık AK Parti iktidarında en önemli reformları sağlık alanında yaptık. Yapılan bu reformların başında fiziki yatırımlar geliyor. Bu anlamda tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadelede örnek gösterilen bir ülkeyiz” diye konuştu.

81 ilde sağlık alanında yatırımlarının yapıldığını kaydeden Çalık,  şunları söyledi:

“Malatya’daki sağlık yatırımlarımız Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Doğum hastanemiz ve bütün ilçelerimizdeki hastanelerimiz tamamlandı. Doğanyol ilçemizdeki hastanemizin ihalesi yapıldı. Bir yıl içerisinde yapıp hizmete sunacağız. Battalgazi ilçemize Devlet Hastanesi sözümüz vardı. 32 dönüm alan üzerine ve 300 yataklı, 32 yoğun bakım ünitesi, palyatif tedavi, yanık ve çocuk ünitelerinin bulunduğu tam donanımlı bir hastaneyi ilçemize kazandırıyoruz. Ayrıca inşaatlarımız var. Battalgazi Devlet Hastanemizin inşaatı da hızla devam ediyor. Burada müteahhidimize ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Hastane inşaatımız 2022 yılında bitecekti müteahhidimizden aldığımız söz ile bir yıl sonra Battalgazi Devlet Hastanemizi hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız.”

“Sağlık ve sağlıklı yaşam en önemli vazgeçilmemiz” diyen Çalık, “Geçmişte yaptığımız sağlık yatırımlarımızın faydalarını ve katkılarını bugün görüyoruz. Dünya Sağlık Örgütünün parmakla gösterdiği bir ülkeyiz. Dünya devletleri gelişmiş ülkeler Türkiye’nin yapacağı sağlık yardımlarını bekliyor. Biz birlikte Türkiyeyiz biz birlikte Malatya’yız diyerek bu süreci hep birlikte atlatacağız ve “Evde Kal Malatya Evde Kal Türkiye’m” diyerek, sözlerini tamamladı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • yazihanli (3 yıl önce)
    Türkiyenin ablası yine çıkmış meydanlara. Masallah.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Tüm yorumları yalakalık diye yapıyorsunuz bir şey yapmıyorsunuz yazık sizde bu zihniyet olduğu sürece bu işler malatya ya çok
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan (3 yıl önce)
    ve sokağa iner.
    0
    0
    Yanıtla
  • Saim yilmazer (3 yıl önce)
    ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (3 yıl önce)
    Sayın vekilim hazır olmuşken bu korene vuris de bahane olur şu hast 300 de 500 çıkardın birdaha bu fırsat ele geçmez sayın cumhurbaşkanımda inanıyorumki destekleyecek nüfus gün be gün büyüyor ilimizde hast ihtiyacı artıyor arazide müsait 10 yıl ileriyi görelim teşekürler
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam İçin (3 yıl önce)Malatyali isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya ya 300 yataksa yazık vallahi. Büyükşehir olmayan ilin milletvekilleri ŞEHİR HASTANESİ yaptırıyor biz de koskoca şehire ilerisi de düşünülmeyerek 300 yaptırıyoruz. Şu güzelim memleketimize ileriye dönük iş yapalım lütfen. Göz boyamalık işler değil. Allah razı olsun cumhurbaşkanımızın varlığı yeter. Ama kimler ilgisiz kalıyorsa Allah a havale ediyorum. Malatyamız konum olarak Türkiye haritasında da görüleceği üzere her bölgeye yakın ve ekonomi açısından avantajlıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    2023 seçim öncesi kesin açılır. buna yetiştirmeye çalışıyorlar .aradada birkaç kez şov açılışı olur.onada razı olun artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Kılıç (3 yıl önce)
    Malatya Malatya bulunmaz eşin. Çok şanslısınız Öznur hanım gibi çalışkan bir vekiliniz her şeyden önce bir ablanız var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Badegül (3 yıl önce)
    Harikasın ablam. ??????
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (3 yıl önce)
    istanbul da hastane 1000 yataklı 45 günde yapılırsa malatyadaki 300 yataklı hastane 15 günde açılır malatya gibi hızlı il hızlı milletvekili yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Sever (3 yıl önce)
    Bu hastane acilmaz 2 sene 3 sene sürer
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (3 yıl önce)
    20.04.2020 - 20.04.2021 İnşaatımız tüm hızıyla devam ediyor. 2022 yılının son ayında hizmete alacağız inşallah...??
    0
    0
    Yanıtla
  • CHPnin. yaptığı çadır bezinden hastanelerle karıştırdın herhalde sen??
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (3 yıl önce)muhammed isimli kullanıcı yorumuna
    Muhammet Saçlarını Tara Kendine İş Ara...?
    0
    0
    Yanıtla