SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Yıl Sonra Meclise Katıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:34:48
Bir Yıl Sonra Meclise Katıldı
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz yılın Mart ayında yapılan yerel seçimlerde Battalgazi Belediye Meclis üyeliğine seçilen Adil Demirel (fotoğrafta önde ortada), yaklaşık bir yıl gecikmenin ardından nihayet dün yapılan Şubat ayı meclis toplantısına katıldı.

Mecliste, CHP’li üye Okay Demirhan tarafından verilen ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AHİM) kararına uygun olarak Cemevlerinin resmi ibadethane olarak kabul edilmesini içeren teklifi gündeme bile alınmadan reddedildi. 

Battalgazi Belediye Meclisi,  Şubat ayı meclis toplantısını Başkan Selahattin Gürkan Başkanlığında gerçekleştirdi. Çoğunluğu imar konularından oluşan meclis gündeminde Başkan Gürkan’a iki ayrı gerekçeyle borçlanma yetkisi de verildi.

5 kat artışa izin 

Meclis gündem maddeleri arasında yer alan ve mevcut imar planında 5 kat olan Çöşnük Mahallesi  4143 ada 1 ve 2 No’lu parsellerin Blok nizam 10 kata çıkartılması ile mevcut imar planında 7 kat olan Uçbağlar Mahallesi 3951 ada 2 ve 3 No’lu parsellerin 12 kata çıkartılmasını içeren imar plan değişiklik talepleri kabul edilirken, Çamurlu Mahallesi’nde bulunan 4640 ada 4 No’lu parselde 53 metrekarelik bir yerin trafo alanı olarak ayrılması kararlaştırıldı. 

Battalgazi Belediyesi sınırları içinde bulunan Orduzu, Hanımınçiftliği, Eski Malatya ile merkez arasında 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarını birleştirme çalışmalarını içeren maddelerin görüşülmesi Şubat ayı toplantısına ertelenirken çoğunluğu yine imar plan değişikliği taleplerinden oluşan çok sayıda madde ise ilgili komisyonlara havale edildi. 

Gürkan’a çifte borçlanma yetkisi 

Belediye Meclis Toplantısı’nda ayrıca Başkan Gürkan’a iki ayrı gerekçe ile borçlanma yetkisi de verildi. ‘Padişah yetkisi’ diye tanımlanan ve Belediye Meclisi tarafından kabul edilen maddeyle ilçenin kalkınması için stratejik plan çerçevesinde yapılması uygun görülen her türlü iş ile beraber diğer kamu kurum ve kuruşlarından ve İller Bankası ile ülkemizde faaliyet gösteren diğer bankalardan, yurt içi ve yurt dışındaki finans kuruluşları ile yabancı bankalardan kredi şeklinde borç para alma ve işlemleri takip etme, sözleşme ve kredi şartlarını kabul ve imza etme alınacak borç ve kredi miktarını tayin etme, otobüs ve iş makineleri satın almak için İller Bankası ile anlaşma yapma, sözleşmeleri imzalama, kefalet ve teminat mektubu alma, belediye adına yapılacak sözleşmeyi imzalamaya ve bu borçlanmalardan dolayı Battalgazi Belediyesi’ne ait gayrimenkulleri ipotek etmeye yetkili kılmak üzere Selahattin Gürkan’a yetki verilmesi teklifi kabul edildi.   

Belediye Meclisi, Başkan Gürkan’a, Devlet Su İşleri (DSİ) arazisine yapılması planlanan Battalgazi Belediyesi Hizmet Binası için İller Bankası’ndan kredi alma ve binayla ilgili diğer iş ve işlemleri takip etmek üzere yetki verilmesini kararlaştırdı. 

Cemevi önergesi gündeme bile alınmadı

Mecliste CHP’li üye Okay Demirhan tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararı doğrultusunda Cemevleri’nin resmi ibadethane sayılması için verilen önerge gündeme bile alınmadan reddedildi. Önerge ile ilgili söz alan AKP Üye Metin Mandal, “Belediyenin yetkisinde olan bir konu değil. Bir yerin ibadethane sayılması ancak yasal değişiklikle olur’ dedi. Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, önergenin gündeme alınıp alınmayacağını oylamaya sundu ancak önerge AKP’li üyeler tarafından reddedildi. 

Demirel nihayet mecliste

Battalgazi Belediye Meclisi’nin toplantısına Suudi Arabistan’da bulunan Adil Demirel de bir yıl aradan sonra katıldı. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Battalgazi Belediye Meclis üyeliğine seçilen Adil Demirel, Suudi Arabistan’da bulunduğu ve burada bir sorun yaşadığı için yaklaşık bir yıldır meclis toplantılarına katılamıyordu. Battalgazi Belediye Meclisi’nde, Adil Demirel tarafından Arabistan’da getirildiği belirtilen zemzemsuyu ve hurma da meclis üyelerine dağıtıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız