SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Yılan Hikayesi!.

A- A+ PAYLAŞ
 
Yazıhan ilçe merkezi başta olmak üzere 2 beldesi, 17 köyü ve 20 mezrayı kapsayan tarım alanlarının sulanması amacıyla 1997’de ihale edilerek inşaatına başlanan Boztepe Barajı’nın aradan 14 yıl geçmesine rağmen bitirilememesi CHP’yi harekete geçirdi. Baraj bölgesinde partililerle ve çiftçilerle bir inceleme gezisi yapan milletvekili Veli Ağbaba, “ 14 yıldır bitirilemeyen baraj içimizi yakıyor.” dedi.
 
İl Genel Meclis Üyesi Vahap Altunok ve kayısı üreticileri ile birlikte Yazıhan Boztepe barajında bir inceleme gezisi yapan Ağbaba, CHP olarak 14 yıldır bitirilemeyen barajın bir an önce bitirilmesi için elinden gelen tüm gayretlerini göstereceklerini söyledi.
 
Baraj bölgesinde konuşan Ağbaba; “Binlerce insanı, yaklaşık 120 bin dönüm alanı yakından ilgilendiren Boztepe Barajı’nın 14 yıl geçmesine rağmen ancak %75’lik kısmının tamamlanmış olması burada yaşayan insanlara ve tüm Malatya’ya haksızlıktır. Geçtiğimiz günlerde Arguvan İlçemizin Yoncalı Köyü’nde yapılan Yoncalı Barajı’na gittik. Yoncalı Barajı’da tıpkı Boztepe Barajı’nda olduğu gibi deyim yerindeyse kaderine terk edilmiş bir halde. Köylüler kaderlerini baraja endekslemişler. Hayatlarının geri kalan kısmını barajın bitirmesi belirleyecek.Ancak ortada inşaata bir çivi çakan işçi bile yok.İnsanların gelecekleri ile oynamaya kimsenin hakkı yok. AKP İktidarının 2002 yılından günümüze kadar Malatya’daki barajları bitirmek için değil bitirmemek için çalıştığını görüyoruz. Malatya’nın en önemli geçim kaynağı olan tarıma dayalı ekonomimiz maalesef barajların bitirilmemesi nedeniyle her geçen gün daha kötüye  gitmektedir.İktidarın bir an önce Malatya’da ki barajlara gerekli ödenekleri çıkararak,  varsa ödenek dışı sorunları çözüp barajları bitirmesini istiyoruz” ifadelerini kullanarak AKP iktidarından barajları bir an önce bitirilmesini istedi.
 
BARAJIN TARİHÇESİ..
Yüzde 60’a varan kırımla İhale edilerek yapımına 1997 yılında  başlanan ve 06.01. 2002 tarihinde bitirileceği açıklanan Boztepe barajı, yüklenici firma ile dönemin DSİ yetkilileri arasında yaşanan ve “ DSİ’den müteahhide habire kıyak” başlığıyla yerel basında yer alan haberler sonucu barajdaki usulsüzlükler incelemeye alınmış ve sonrasında da, o günlerde Malatya'daki bir yayın organı tarafından sahibi "Yılın İşadamı" seçilen ve böylece kara mizah konusu  olan müteahhit firmanın sözleşmesi iptal edilirken, bazı DSİ yöneticilerine ise devletin zararını tazmin etme cezası verilmişti.
 
2000’li yılların ortalarında yaşanan müteahhit değişikliği ile barajın bitimi 2009 yılına uzatılmış fakat hükümetin 2 dönem “ iz” kapsamına alması nedeniyle ödenek çıkartmaması nedeniyle barajın yapım işi 2001 yılına gelinmesine rağmen baraj hala yüzde 75’lik düzeyde inşaatı yapılmış durumda.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız