SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Yılda 1 Ton Esrar, 134 Kilo Eroin Ele Geçti

0
Güncellendi - 2017-03-16 01:08:06
Bir Yılda 1 Ton Esrar, 134 Kilo Eroin Ele Geçti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu ile mücadele kapsamında 2016 yılında yapılan operasyonlarda yaklaşık 1 ton esrar, 134 kilo eroin, 5 bin 700 uyuşturucu- uyarıcı hap ele geçirildiğini, yakalanan şüphelilerden 144'ünün tutuklandığını açıkladı.

Uyuşturucu madde üreticileri ve satıcılarıyla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü şu açıklamayı yaptı:

Malatya İl Emniyet Müdürlüğümüzce daha önce Büro Amirliği bazında faaliyet gösteren uyuşturucu ile mücadele birimlerimizin, Aralık 2015 tarihinde Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğümüzün kurulması ile çalışmalarını daha etkin ve yoğun yürütmesi sağlanmış, 2016 yılında uyuşturucu maddelerinin yurt içinde nakledilmesi ve satışının engellenmesi, uyuşturucu suç soruşturmalarında örgütün tüm unsurlarının deşifre edilmesine yönelik suç öncesi ve sonrası çalışmalara ağırlık verilmiştir.

Yürütülen bu çalışmalar kapsamında İlimiz genelinde uyuşturucu madde ticareti yapıldığı veya kullanıldığı değerlendirilen toplam 179 olaya müdahale edilmiş, bu olaylara karıştıkları tespit edilen 314 şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapılmış, toplam 144 şüphelinin tutuklanarak cezaevine teslimi sağlanmıştır.

Yapılan bu çalışmalar sonucu yaklaşık 1 ton esrar maddesi ele geçirilmiş, söz konusu esrar maddesinin yaklaşık % 75’i ilimizin çeşitli noktalarında oluşturulan yol uygulamaları sonucu ele geçirilen ve batı illerine sevk edilen veya ilimize sokulmak istenilen esrar maddesinden oluşmuştur. Ele geçirilen esrar maddesinin yaklaşık %25’lik kısmı ise ilimiz genelinde sokak satıcılarına yönelik yürütülen çalışmalar sonucu ele geçirilen esrar maddesinden oluşmaktadır.

Yürütülen çalışmalar sonucu ele geçirilen yaklaşık 134 kg eroin maddesinin tamamı ile 1.416 gram metanfetamin maddesinin tamamı, yol uygulamaları sonucu ele geçirilen ve batı illerine sevki esnasında İl Emniyet Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalar sonucu yakalanan uyuşturucu maddelerinden oluşmaktadır. Yine sokak satıcılarına yönelik çalışmalar sonucu ilimize sokulmaya çalışılan yaklaşık 5700 adet uyuşturucu ve uyarıcı hap ele geçirilmiştir.

Toplumun huzur ve güvenliğini tehdit eden en büyük unsurlardan biri olan uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretine yönelik olarak Ulusal Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planında belirtilen hususlar doğrultusunda Malatya İl Emniyet Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalarda ana hedeflerimiz Uyuşturucu madde kaçakçılığını önlemek, sokak düzeyinde uyuşturucu maddelere ulaşılabilirliğini ortadan kaldırmaktır.

Bu suçla mücadelede halkımızdan aldığımız destek ve güç ile yürüttüğümüz çalışmalarımız, aralıksız ve artarak devam edilecektir."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Tolga (7 yıl önce)
    zaten bu kişiler sonu ya cezaevi ya mezar , olan ailelere oluyor.çağa çoluk ortada kalıyor.vay be malatya sen önceden böylemiydin.eğitim şart
    0
    0
    Yanıtla