SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Yılda 7 Bin 465 Olay

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 2008 yılı içerisinde asayiş olaylarında önemli bir düşüşün olduğu bildirildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Müdürü Galip Kahya, Asayiş Şubesi'nin 2008 yılı çalışmalarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Asayiş Şube Müdürü Kahya, "Malatya'da 2007 yılı içerisinde 7 bin 641 asayiş olayı suç numarası verilerek kayda alınmış, 2008 yılı içerisinde toplam 7 bin 465 asayiş olayı suç numarası verilerek kayda alınmış, asayiş olaylarının toplamında yüzde 2.39'luk bir azalış kaydedilmiştir" dedi.

Cinayet olayları ile ilgili olarak bilgi veren Kahya, "Malatya'da 2007 yılı içerisinde toplam 9 cinayet olayı meydana gelmiş, tamamının faili yakalanmış, 2008 yılı içerisinde 12 cinayet olayı meydana gelmiş ve tamamının faili yakalanarak suç aydınlatılmıştır. 2007 ve 2008 yılı içerisinde cinayet olaylarında faili meçhul ve faili firar olay bulunmamaktadır. Cinayet olaylarında yüzde 33'lük bir artış olmuştur. Ancak bu cinayet olaylarında Battalgazi ilçemizdeki ve Jandarma bölgesinde meydana gelen birer cinayet olayı da dahildir" şeklinde bilgi verdi.

Malatya'da gasp olaylarında bir önceki yıla göre azalma olduğunu belirten Asayiş Müdürü Galip Kahya, "Malatya'da 2007 yılı içerisinde toplam 49 gasp olayı meydana gelmiştir ve bunlardan 10 olay faili meçhuldür. 39 olayın failleri olan 63 kişi yakalanmış, 14 kişi firari konumundadır. 2008 yılı içerisinde toplam 41 gasp olayı meydana gelmiştir ve bunlardan 7 olay faili meçhuldür. 34 olayın failleri olan 74 kişi yakalanmış ve 5 kişi firari konumundadır. Gasp olaylarında yüzde 16 oranında bir düşüş meydana gelmiştir" dedi.

Kahya, ahlak olayları ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Malatya'da 2007 yılı içerisinde 13 kumar, 19 fuhuş operasyonu yapılmış, toplam 47 kişiye idari yaptırım uygulanmış, 77 şüpheli yakalanmış, 15 müşteki kurtarılmıştır. 21 ev ve işyeri fuhuş ve kumar yüzünden kapatılmıştır. 2008 yılı içerisinde 30 kumar ve 36 fuhuş operasyonu yapılmış, toplam 162 kişiye idari yaptırım uygulanmış, 97 şüpheli yakalanmış, 26 müşteki kurtarılmış, 22 ev ve işyeri fuhuş ve kumar yüzünden kapatılmıştır. Ahlak operasyonlarında yüzde 100 bir artış görülmektedir. Sebebi ise fuhuş ve kumar olaylarına yönelik etkin operasyonlar faaliyetlerindendir."

Malatya'da hırsızlık olaylarında yüzde 38 oranında bir düşüşün olduğunu belirten Galip Kahya, "Malatya'da 2007 yılı içerisinde il merkezinde toplam bin 80 hırsızlık olayı meydana gelmiş, bunlardan 142 olayın faili olarak toplam 241 şahıs yakalanmıştır. 2008 yılı içerisinde 825 hırsızlık olayı meydana gelmiş, bunlardan 126 olayın faili olarak toplam 435 şahıs yakalanmıştır. Hırsızlık olaylarında yüzde 38'lik bir düşüş meydana gelmiştir. Aynı oranda faillerin yakalanmasında da artış kaydedilmiştir"
şeklinde konuştu.

Malatya'daki yankesicilik olayları hakkında da bilgi veren Kahya, "Malatya'da 2007 yılı içerisinde toplam 348 yankesicilik ve dolandırıcılık olayı meydana gelmiş, bunlardan 143 olayın faili yakalanmıştır. 2008 yılı içerisinde ise 390 yankesicilik ve dolandırıcılık olayı meydana gelmiştir. Bunlardan 183 olayın faili yakalanmıştır. Dolandırıcılık olaylarında yüzde 59 oranında bir önceki yıla göre artış bulunmaktadır. Bunun sebebi ise son zamanlarda yaygın hale gelen telefonla kontör dolandırıcılığıdır" dedi.

Malatya'da oto hırsızlık olaylarında yüzde 14 oranında bir azalışın olduğunu ifade eden Asayiş Müdürü Galip Kahya, şunları kaydetti:

"Malatya'da 2007 yılı içerisinde toplam 61 araç çalınmış, bunlardan 34 araç bulunmuştur. 2008 yılı içerisinde ise 54 araç çalınmış, bu araçlardan 32 tanesi bulunmuştur. Ayrıca, Malatya dışında çalınmış olup, Malatya'da bulunan 9 otomobil ve 1 kamyon ise ekiplerimizce bulunarak sahiplerine teslim edilmiştir. Oto hırsızlık olaylarında yüzde 14 oranında bir azalış olmuştur."

Malatya'daki kayıp şahıslarla ilgili olarak ise Kahya, "Malatya il genelinde 2007 yılı içerisinde 127 kişi kaybolmuş, bunlardan 121 kişi bulunmuştur. 2008 yılı itibariyle 163 kişi kaybolmuştur, 141 kişi bulunmuştur. Kayıp şahısların bulunması ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor" bilgisini verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız