SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Yılda Sadece 21 Başvuru!

A- A+ PAYLAŞ

İnsan Hakları Haftası nedeniyle Malatya'da bir program düzenlenip, konuşmalar yapıldı, konferans verildi ve yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

10 - 17 Aralık İnsan Hakları Haftası olması nedeniyle İl Özel İdaresi Salonu'nda, Vali Yardımcısı Erdinç Filiz, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, İl İnsan Hakları Kurulu üyesi daire müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin yoğun katılımı ile düzenlenen hafta kutlaması programında ilk konuşmayı Valilik Yazıişleri Müdürü Durmuş Doğan yaptı. Durmuş Doğan, İl İnsan Hakları Kurulu'nun her ay muntazam bir kurumda toplandığını belirterek, İl İnsan Hakları Kurulu'nun çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

Daha sonra İl İnsan Hakları Kurulu üyesi Avukat Saliha Baran, sinevizyon eşliğinde İl İnsan Hakları Kurulu'nun faaliyetlerini anlattı. Malatya'da İnsan Hakları şikayetleriyle ilgili 10 yerde kutu bulunduğunu hatırlatan Saliha Baran, vatandaşların insan hakları ihlalleriyle ilgili bu kutulara mektup bırakabilecekleri gibi 150 Alo Bimer telefonunu da arayabileceklerini vurguladı.

Bu yıl İl İnsan Hakları Kurulu'na 21 şikayetin ulaştığını söyleyen Baran, bunlardan 3'ünün bilgi edinme, 4'ünün sağlık ve hasta hakları, 3'ünün iş talebi olduğunu söyleyerek, İl İnsan Hakları Kurulu'nun yaptığı sosyal ve kültürel faaliyetler hakkında bilgi aktardı.

İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdare Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Abdulkadir Baharçiçek de, "Uluslararasında insan hakları" konulu konferansında, Avrupa ülkelerinin tarihinin insan hakları ihlalleri ile dolu olduğunu ifade ederek, Türk tarihinin de insan hakları konusunda iyi örneklerle dolu olduğunu vurguladı.

Türkiye'de insan hakları konusunda alınması gereken mesafelerde geç kalındığını dile getiren Doç.Dr. Baharçiçek, çevre ve yaşama hakkı gibi konulardaki insan haklarından da söz etti.

Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği Malatya Şube Başkanı Avukat Turan Canpolat da, insan haklarının hukuki yönlerini anlattı.

Konuşmalardan sonra, ilköğretim ve lise öğrencileri arasında insan hakları konusunda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere yetkililer tarafından çeşitli hediyeler verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız