SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Yıldız Daha Kaydı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:57:28
Bir Yıldız Daha Kaydı
A- A+ PAYLAŞ

Bir süredir lösemi hastası olan ve tedavi gördüğü hastanede geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden tiyatro ve sinema oyuncusu Dinçer Çekmez, 15 Mart Cuma günü toprağa verilecek. Çekmez, merhum Kemal Sunal'ın birçok filminde de önemli rollerde oynamıştı.

Bir süredir lösemi hastası olan ve tedavi gördüğü İstanbul’daki Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde geçirdiği kalp krizi sonucu dün hayatını kaybeden tiyatro ve sinema oyuncusu Dinçer Çekmez için ilk tören, cuma günü saat 10.00'da Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde düzenlenecek. Çekmez, öğle vakti Üsküdar'da Şakirin Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra Karacaahmet Mazarlığında toprağa verilecek.

DİNÇER ÇEKMEZ KİMDİR?

İBB Şehir Tiyatrolarının usta sanatçısı Dinçer Çekmez, 1943 yılında İstanbul’da doğdu. 1962 yılında İstanbul Şehir Tiyatrolarına katıldı. Çok sayıda oyunda, filmde ve dizide rol alan Dinçer Çekmez, 2008 yılında İBB Şehir Tiyatrolarından emekli oldu. Yeşilçam’ın unutulmaz oyuncuları arasında yer alan ve seslendirme sanatçılığı yapan Dinçer Çekmez’in filmleri arasında “Affedilmeyen”, “Şaban ile Şirin”, “Katma Değer Şaban”, “İnek Şaban”, “Süt Kardeşler”, “Kartal Yuvası” bulunuyor.

Dinçer Çekmez’in oynadığı oyunlardan bazıları ise şunlar:

“Hamlet (1962), Kökler (1963), Galile (1975), Tatar Ramazan (1975), Utanç Dünyası (1981), Susuz Yaz (1983), Keşanlı Ali Destanı (1987), Ahududu (1997), Sarıpınar 1914 (2001), Çengi (2003), Eskici Dükkanı, (2006), Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe (2007), Şimdi Uzaklardasın (2008). “

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız