SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Yıldönümü, İki Taraf!

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Demiryollarının 152. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Malatya'da bir tören düzenlendi. TCDD 5. İşletme Bölge Müdürü, "ülkeyi muassır medeniyet seviyesinde temsil etmenin heyecanını" taşıdıklarını söylerken, sendikadan "demiryoluna gösterilen ilgisizlik" eleştirildi.

ANITTA..
Atatürk anıtı önünde düzenlenen törende TCDD 5. Bölge Müdürü Ahmet Şener, müdür yardımcıları ve kurum personeli tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Şener, "Demiryollarını memleketin her köşesine, her gün biraz daha iyiye, bir adım daha öteye götürebilmek için çalışıyoruz. Hızlı tren işletmesine geçmek için hazırlanan demiryolcular olarak, ülkemizi muasır medeniyet seviyesinde temsil etmenin heyecanını yaşıyoruz" ifadelerini kaydetti.

SENDİKA ELEŞTİRİSİ..
Öte yandan Demiryollarının 152. kuruluş yıldönümü nedeniyle Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Malatya Şubesi tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Sendika binasında Şube Başkanı Hasan Akdemir (üstteki fotoğrafta) tarafından yapılan açıklamada, "Tam 152 yıldır bu topraklarda tekerlekli kanat durmadan dönüyor, bu tekerleğin seyrine bakmak bir bakıma ülkemizin geçmişine ve yakın tarihine bakmaktır" denildi.

Akdemir, rayların uzandığı her yere uygarlığı götürdüğünü belirterek, "Kurtuluş savaşıyla birlikte gerekli duyarlılığın gösterilmesiyle aynı tekerleğin döndüğü raylar yeni bir ülkenin bir Cumhuriyetin harcını oluşturmuştur. 1924-1940 yıları arasında yılda ortalama 254 kilometre ve toplamda 4 bin 77 kilometre örülen, 4 bin 60 kilometrede devleştirilen demir ağlar, Cumhuriyetimizin övünç kaynağı ve simgesi olmuştur. Demiryollarımızın bu parlak döneminin ardından 1950'li yıllara gelindiğinde, bütün dünyada demiryolu teknolojileri ilerlerken, ülkemiz ulaşımdaki tercihini demiryollarını göz ardı ederek, karayollarına döndermiştir" dedi.

Yetkililerin demiryollarına yatırım yapmayı açıkladıklarını ancak, uygulamaların bu yönde olmadığını iddia eden Akdemir, "Dün nasıl demiryolları, karayolu karşısında kaderine terk edildiyse, bugünde 11 bin kilometreyi bulan demiryolu hatlarımız hızlı tren projelerinin gölgesinde kaderine terk edilmiştir. Yeni konvansiyonel hatların yapımı bir yana, mevcut hatlar bile yenilenemez hale gelmiştir. Mevcut hatlarımızın gereken bakım ve onarımlarının zamanında yapılmaması nedeniyle peş peşe tren kazaları meydana gelmiştir. Artan tren gecikmeleri nedeniyle yolcularımız için ulaşım çekilmez hale gelmiştir. Demiryolcularının ulaşım halinde güvenliği tartışılır hale gelmiştir" görüşünü ileri sürdü.

Akdemir, TCDD genel müdür ve AKP iktidarına da sert eleştirilerde bulundu. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman için “Emlak Komisyoncusu” benzetmesi yapan Akdemir, AKP iktidarıyla ilgili olarak da, halkı yanlış bilgilendirmekle suçladı. Hasan Akdemir konuşmasının devamında, “ AKP iktidarı bütün söylemlerinde demiryollarına verdikleri önemden bahsetmesine karşın yaptığı uygulamalarla demiryollarında adım adım özelleştirme ve tasfiye gerçekleştirilmektedir. “Hızlı tren yapıyoruz” söylemleriyle de halkımız yanlış bilgilendirilmektedir. Asıl görevi demiryolu işletmeciliği olan TCDD, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden TCDD Genel Müdürlüğüne Süleyman Karaman’ın getirilmesiyle bu görevini bir kenara bırakarak “emlak komisyonculuğuna” soyunmuştur. Güvenli, hızlı konforlu ve ekonomik hizmet sunması gereken TCDD, kazalarla birlikte, Demiryolu taşınmazları haraç mezat satması, garların yerleşim yerlerinin taşınması düşüncesi ile rant alanları yaratılmaya çalışılmasıyla sürekli gündeme gelmiştir. AKP hükümeti çıkardığı bir torba yasayla Haydarpaşa Garı’nın ve önemli merkezlerdeki taşınmazları satarak karayolu yapımı için kullanılmasının önü açılmıştır. Yine satılan Limalarla Demiryolu liman bağlantıları koparılmaya başlamış ve demiryolu gelir kaybına uğratılmıştır. Yeniden yapılanma sürecinin ön sonucu olarak; karayollarında olduğu gibi demiryollarında art arda meydana gelen ölümlü kazalar, tersanelerdeki kazaları anımsatırcasına tren manevra hizmetlerinde çalışan demiryolcularımızın güvenliği tartışılır hale gelmiştir. Buradan bir kez daha AKP iktidarına ve TCDD yönetimine sesleniyoruz. Demiryollarındaki yıkımı durdurun. Demiryolu yasa tasarısını geri çekin. Taşınmazların haraç mezat satılmasından vazgeçin. Siyasi kadrolaşmaya ve hukuksuz uygulamalara son verin.” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız