SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Yılın Hesabı..

A- A+ PAYLAŞ

Belediye bünyesindeki Esenlik Şirketi'nin genel müdürü Osman Furkan, "yüksek karlılık"la son 1 yılı geçirdiklerini açıkladı.

Furkan, genel müdür yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte Şelale Lokantası'nda 1 yıllık çalışmanın değerlendirildiği basın toplantısı düzenledi.

Furkan'ın açıklamalarının özeti şöyle:

"14 aydır bu şirketin üst düzey yönetimini sevk ve idare ediyoruz. Belki bu toplantıyı daha erken yapabilirdik ama, Ocak, Şubat ve Mart aylarının mali bilançolarının çıkması ile birlikte 1 sene içerisinde yapılan çalışmaların değerlendirmesini yapmak istedik. Mali bilançolar geçen hafta içerisinde çıkarıldı. Şirketimiz 14 Mayıs 1990 yılında kurulduğu için bu yıl şirketimizin 15. Kurulu Yıldönümü anlamına da gelmektedir. Kurucu iradeyi, kurucu Genel Müdürü, kurucu Müdürleri ve sonra hizmet eden siyasi iradeyi temsil eden Belediye Başkanlarımızı minnet ve teşekkür duygularımla anıyorum, kendilerini bize devrettikleri onurlu miras dolayısıyla tebrik ediyorum.

* Biz yaklaşık 1 senedir idari kadrolarımızı aynen muhafaza ettik. Sadece 1 Genel Müdür Yardımcısı, 1 Temizlik Müdürü alındı ve yeni 1 Market Müdürü kadrosu ihdas ederek daha önce kurumumuz bünyesinde çalışan bir arkadaşımızı atadık. Bu şehre hizmeti önemseyen ve hizmetin heyecanını gönlünde bütün ürpertileri ile duyan bir ekibiz.

* Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi Malatya’ nın en büyük şirketlerinden bir tanesi, on ayrı iş kolunda bu kente hizmet vermek gayretindeyiz.

* 3 Nisan 2004 tarihinde 803 personel ile devraldığımız şirketimizin personel sayısı 3 Nisan 2005 tarihi itibariyle 818 kişidir. Bu gün için bu sayı 848’ dir. Bu arada bir konunun altını çizmek istiyorum, bu sayı içerisinde yaz aylarında alınan 80 kişilik mevsimlik işçilerde bulunmaktadır.

* Daha önceden devraldığımız tarihteki mali durumumuzu kamuoyu ile paylaşmak için bir açıklamada bulunmuştuk. Bugün hepimizi mutlu edecek çok olumlu tablolarla yüz yüzeyiz. Geçtiğimiz günlerde Malatya Defterdarlığı tarafından yapılan bir açıklamayla Malatya’da Kurumsal Vergi sıralamasında ilk 200 firma açıklandı. Sevinerek, güvenle ve gururla ifade ediyorum, Esenlik Şirketi tarihinde rekor kırarak vergi rekortmeni oldu. Sıralamada 2. olan en yakın firma ile aramızda % 100 üzerinde fark var. 2004 yılında da 5.5 Trilyon TL. KDV, stopaj, gelir vergisi ve SSK primi olmak üzere vergi ödedik. 31.12.2004 Tarih itibariyle 1 Trilyon 494 Milyar TL. kârlılık sağlandı. 2005 yılı ilk üç aylık bilanço kârı 636 milyar 042 Milyon TL. olarak tespitlendi. Bir yıllık yani, 3 Haziran 2004 – 3 Haziran 2005 periyodu karşılılığının 2 Trilyon 130 Milyar olduğu görülmektedir. Bir yıllık hizmet periyodu içerisinde yüksek kârlılık elde edilmiştir. Bu kârlılık, bu şirketin son 8 yılın vergi öncesi toplam kârlılığının üzerindedir. Dolayısıyla ben, oturmuş bir şirketin iş ve sorumluluğu yüksek bir ekibin Genel Müdürlük görevini devraldım. Sadece Kamu ve özel teşebbüste edindiğim tecrübeleri arkadaşlarımla paylaştım, onlar kendilerinde olanı bizimle paylaştılar. Malatya için iftihar edilecek bir tabloyu birlikte yönettik. Anılan kârlılık şirket geleneğinin birikiminin sonucudur.

Bu bir yıl içerisinde çeşitli iş kollarında birtakım iyileştirmeler ve yatırımlar yapılmıştır. Bunları özet ifadelerle açıklıyorum:

• YTL’YE GEÇİŞ
Yeni Türk Lirası’na geçiş ile ilgili kullanılan programlar ve bu programlarla ilgili altyapı eksiklikleri tamamlandı. 332 Milyar TL. yazılım ve donanım harcaması yapıldı.

• TOPLU KONUT UYGULAMASI
Yeşiltepe’de Toplu Konut Uygulaması yapılan bölge ile ilgili söz konusu olan tıkanmalar Toplu Konut İdaresi ile yapılan ikili görüşmeler neticesinde çözüldü. 8. Blokta ümitsiz bir şekilde bekleyen üyelerimizin evleri tamamlanarak teslim edildi. Rafa kaldırılan 2. Etap uygulamasında yeniden iyi niyet ve güven tazelemesiyle yapılan görüşmeler sonrası 1.Bloğun temeli atıldı ve 20 gün içerisinde inşaatın 7. katı çıkıldı. Toplu Konut Bölgesindeki sosyal donatıların tamamlanması için projelendirme çalışmaları bitirildi.

• OTO GALERİCİLER SİTESİ
İlgili bölgede devraldığımız inşaatın Dernek Yöneticileri ile 15 Milyar TL. karşılığı sadece kaba inşaatının yapılması için sözleşme imzalanmıştı. Biz söz konusu kaba inşaatı 12 Milyar 400 Milyon TL.’na tamamladık ve inşaatın standart olması için dernek yönetimi tarafından gelen talep doğrultusunda ince işin yapılmasını da üstlenerek protokol yaptık. 23-24 Milyar TL. maliyeti düşünülen inşaat 18,5 Milyar TL. na mal edildi. 14 Haziran 2005 tarihinde borcu olmayan üyelere kura çekilmesi sonucu teslim edilecektir.

• CANLI HAYVAN PAZARI
Canlı Hayvan Pazarında büyükbaş hayvanlarının tartılabileceği elektronik kantar ve hayvan kesimi için calaska alınmıştır.

• MARKA VE GIDA ÜRETİM İZİN İŞLENLERİ
Marketlerimizde halkımıza satmak için hazırladığımız tereyağı, baharat sucuk ve paketleme işlerinin ruhsat müracaatları vardı ama ruhsatları alınmamıştı. Bu işlemler yapıldı. Hijyenik şartlarda üretim için altyapı çalışmaları tamamlandı. Ürettiğimiz Esenlik sucuk, kamuoyunda tuttu ve İstanbul ilinden dahi siparişler almaya başladık. Nergis patentli gıda üretimimiz Türk Patent Enstitüsü tarafından onaylandı.

• TEMİZLİK İŞLERİ
Şehrin ana arterlerinde ve diğer mahallelerin çoğunda poşetli çöp toplama sistemine geçildi. Malatya’nın ana arter ve caddeleri sularla yıkandı, bu sene bölge vilayetlerinde olmayan çöp konteyner yıkama aracı aldık ve 10 gün içerisinde ilimize gelecek. Bu araca kokulu deterjan koyarak konteynerler ve caddeler yıkanacak. Kaldırımları süpürmek için 2 adet kaldırım süpürge makinası aldık ve şehrin vizyonunu değiştirmede büyük rol oynayacak çalışmalarımız oldu. Malatya’da bulunan cami, okul, sağlık ocağı, kültür merkezleri ve mezarlıkları temizleme kampanyasını başarıyla bitirdik. Temizlik personelinin kıyafetleri, çöp toplama setleri ve çöp kutuları yenilenerek AB standartlarına uyumlu hizmet ver meye başlanıldı. Bununla ilgili yatırım ve çalışmalarımız devam ediyor. Traktörle yapılan çöp toplama işlemleri son model kapalı pikaplarla yapılamaya başlandı. İki adet asfalt yol süpürme aracı ile temizlik araç parkımız daha da güçlendirdik.

• DEDE KORKUT RESTAURANT VE KAFETERYASI’NIN KAZANDIRILMASI
Dede Korkut Restaurant ve Kafeteryası yapılan çalışmalar sonucunda Malatya İli’ne kazandırılarak, vatandaşlarımızın aileleri ile rahat ve nezih bir ortamda yemek yemeleri, dinlenmeleri ve sohbet etmeleri için çalışmalarımız bitirildi ve tesis hizmete girdi.

• ŞELALE SOSYAL TESİSLERİ
Şelale Sosyal Tesisleri’nde tadilat işlemleri yapılarak sezona daha modern, temiz ve farklı hizmetlerle girmesi sağlandı. Zemin Kafeterya kısmı içerisinde iklimlendirme çalışmaları yapıldı, sabahları kahvaltı servisi verilmeye başlandı. Restaurant kısmı tadilata alınarak yekpare olan camlar kırılmaya başladığından ortalara ek bölmeler atmak suretiyle bölündü , iklimlendirme problemi çözüldü, dekor değişikliğine gidildi. Teras kısmının taban döşemesi değiştirilerek yazlık Restaurant olarak işletilmek üzere çalışmalar bitirildi.

• KARO FABRİKASI
Fabrikamızın iyileştirilmesi ve günlük kapasitesinin artırılması için çalışmalarımız devam ediyor. Şu an talepleri karşılayamaz durumdayız. Ara sokakların kilit taşı ile kaplanması ile ilgili Sayın Belediye Başkanımız ile yaptığımız görüşmede olumlu sonuçlar aldık. Fabrika için yaklaşık 1 Trilyon TL. lık bir yatırım öngördük ve bununla ilgili Devlet kuruluşlarına başvurarak teşvik çalışmalarımız bitti.

• MAŞTİ
Malatya Şehirler Arası Terminal İşletmesi’nin elektrik kesintisinde karanlığa boğulması, çatının sızdırması, iklimlendirme olmayışı konusundaki sıkıntıları Belediyemiz ile yapılan görüşmeler sonucu çözüldü. Çatı onarıldı, jeneratör alındı, iklimlendirilmesi onarıldı, 2 adet yeni temizleme aracı alındı. Firmaların ikram depoları bitirilme aşamasında.

• ARAÇ YENİLEME ÇALIŞMALARI
Şirketimize ait 7 araç satıldı ve lüzum görülen noktalarda kiralık araçlarla anlaşıldı. Kiralık araçların tümünün modelleri yenilendi.

• SÜPERMARKETLER
Halkımızdan gelen talep doğrultusunda olmadığımız bölgelerde yeni market açmak için çalışmalarımıza başladık. Bu sene içerisinde 3 market daha açacağız. Biri Zaviye Mah.36. Sokakta inşaatı bitim aşamasında, diğeri Sigorta Hastanesi arka kısmında Protokolü imza aşamasında ve 3. yer ile ilgili görüşmelerimiz sürüyor.

İçinde bulunduğumuz ay içerisinde yaptığımız 30x30x30 kampanyası Türkiye’de bir ilk.Marketlerimizde yaptığımız kampanyalar ile Malatya Halkına kazandırmaya devam ediyoruz. 15. Kuruluş Yılımız dolayısıyla Haziran ayı içerisinde toplam 5 otomobil, 110 beyaz eşya olmak üzere toplam 115 hediye vereceğimiz eşya piyangosu düzenliyoruz.

• KURUMSAL KİMLİK ÇALIŞMALARI
Şirketimizin kurumsal kimlik çalışmaları bitirildi.Yapılacak tüm çalışmalar uygulamalar ve yetki sorumluluğumuzu belirleyen kurumsal kimlik çalışmalarımız bitirildi. Maaşlar, atamalar, ödüllendirilmeler bu hazırladığımız yönetmeliklerle yapılacaktır. Bu çalışmalar sonucunda keyfiyet ortadan kaldırılmıştır."

Furkan (fotoğrafta ortadaki)'ın basın toplantısında genel müdür yardımcıları Mehmet Orhan (sağdaki) ve Mehmet Perçin (soldaki) de hazır bulundular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız