SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Biraderler!. Hangisi Doğru?

A- A+ PAYLAŞ
TOKİ tarafından Malatya'da inşa edilecek olan stadyumun seyirci kapasitesinin ne olacağına dair "net" bir rakam olmaması tartışılırken, AKP Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı'nın stadın 25 bin kişilik olacağına ilişkin açıklamasına karşın, bundan kısa bir süre önce Gençlik ve Spor İl Müdürü olan kardeşi Mustafa Sadi Fındıklı'nın 30 bin kişilik olacağına dair basına haber olan açıklamasıyla, yine açıklığa kavuşmadı. Stadın uluslararası spor etkinliklerinde kullanılabilmesi için, kapasitesinin en az 30 bin kişi olması gerektiği, bu nedenle iki kardeşin açıklamaları arasındaki 5 bin kişilik farkın önemli olduğu ifade ediliyor. 
 
MİLLETVEKİLİ AĞABEY "25 BİN KİŞİ" DİYOR..
Mevcut İnönü Stadı'nın yerinin TOKİ'ye devredilmesi, bunun karşılığında TOKİ'nin de İnönü Üniversitesi kampusu karşısındaki alanda yaptıracağı belirtilen yeni stad ile ilgili olarak, "ağabey" AKP Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı tarafından, 27 Temmuz'un ilk saatlerinde basın kuruluşlarına gönderilen bültende şu bilgiler yeraldı:
 
"TOKİ, 8 ilde toplam 211 bin seyirci kapasiteli 9 stadyum daha yapımını programına aldı.
 
Malatya’nın da yer aldığı bu iller Afyonkarahisar, Gaziantep, Trabzon, Sivas, Mersin, Batman ve Eskişehir.
 
Mersin ve Malatya’ya yapılacak stadların seyirci kapasitesi 25 bin kişi olacak.
 
Projenin tamamlanmasıyla Malatya, çağdaş standartlarda, içinde yüzme havuzu dahil pek çok spor faaliyetinin de yapılabildiği bir komplekse kavuşmuş olacak.
 
Tamamlanan Seyrantepe Spor Kompleksi de dahil edildiğinde, TOKİ, 9 ilde, toplam 263 bin seyirci kapasiteli 10 stadyumu, Türk futboluna ve sporuna kazandırmış olacak. "
 
Fındıklı, bu haber bültenine, büyük fotoğrafda görülen stad maketi görüntüsünü de ekledi.
 
MÜDÜR KARDEŞ: "30 BİN KİŞİLİK OLACAK"
Milletvekilinin Gençlik ve Spor İl Müdürü olan kardeşi Mustafa Sadi Fındıklı ise, 23 Temmuz'da Zaman Gazetesi'nde yayınlanan habere göre, stadın 30 bin kişi kapasiteli olacağını söylemişti.
 
Zaman Gazetesi'nde, kayısı rengi olan turuncu renkli bölümleri de içeren maket görüntüsü (küçük fotoğrafı büyütmek için tıklayın) eşliğinde yayınlanan konusu haber şöyleydi:
 
"Malatya'da kurulacak olan spor kompleksinde, 30 bin seyirci kapasiteli stadyum yapılacak. Malatya'nın simgesel meyvesi kayısıya benzetilecek olan stadyum 65 milyon TL'ye mal edilecek. 
 
Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, kuruma ait mevcut spor kompleksinin yerini Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığına vereceklerini, TOKİ'nin de stadyumu inşa edeceğini bildirdi. 
 
TOKİ ile anlaşmaya varıldığını dile getiren Fındıklı, 40 bin 424 metre karelik alanın verilmesine karşılık TOKİ'nin de Malatya'ya 30 bin kişilik bir stadyum yapacağını aktardı. Mevcut spor kompleksinin içinde 30 bin kişilik stadyum ile birlikte 10 bin 800 kişilik bir stadyum, bin 300 kişilik de spor salonu olduğunu anlatan Fındıklı, yüzme havuzu ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün idari binasının da kompleksin içinde yer aldığını belirtti. 
 
Stadyum için Kayseri Kadir Has Stadyumu'nun projesini çizen mimara Malatya'ya yapılacak olan stadyum için bir proje çizdirdiklerini aktaran Fındıklı, kenarında Malatya kayısısını sembolize eden bir figür bulunan stadyum projesinin beğenildiğini kaydetti. 
 
Projenin detaylarının hazırlandığını ifade eden Sadi Fındıklı, stadyumun otoparkının 5 bin araçlık olacağını dile getirdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız