SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bırak Zateni Mateni..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkez ile 2 ilçe 9 belde ve 11 köyü kapsayan 23 yerleşim biriminin yararlandığı Gündüzbey Pınarbaşı’ndaki Kaptajdan sağlanan içme suyunun kontrollü kullanılması için yerleşim birimlerinin yetkilileri tarafından protokol imzalandı. Bu arada içmesuyu ile ilgili protokol konuları görüşülürken klorlama konusuyla ilgili olarak Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Sevimli söze girerek, “Bu konu zaten sürüyor “deyince Vali Halil İbrahim Daşöz, sert bir şekilde, “Bırak zateni mateni siz hep böyle diyorsunuz. Hep bu yüzden bu duruma gelindi. Bir araya gelip sorunların çözümü için konuşmuyorsunuz.” diyerek tepki gösterdi.

Valilik Salonu'nda, Vali Halil İbrahim Daşöz, Vali Yardımcısı Enver Erdem, Yeşilyurt Kaymakamı Erkan Bulgan, Belediye Başkanı Cemal Akın, İnönü Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erkan Pehlivan, Devlet Su İşleri (DSİ) Elazığ Bölge Müdürü Nevzat Aksu ile 2 ilçe ve 9 belde belediye başkanı ve ilgili müdürlerin katıldığı içme suyu protokolü toplantısında konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, içme suyu sıkıntısının su yetersizliğinden değil, kayıp- kaçaktan kaynaklandığını belirtti.

23 yerleşim biriminin yararlandığı Malatya Kaptaj içme suyu kaynağından çıkan suyun bu günkü nüfusun en az iki katına yetecek kadar yeterli olduğunun teknik uzmanlarca belirtildiğine ifade eden Vali Daşöz, "Ancak bakıyoruz, bazı yerlerde içme suyu sıkıntıları var. Demek ki kayıp ve kaçak oranı fazla. Bunun disipline edilmesi gerekiyor. Demek ki içme suyu gerektiği gibi kullanılmıyor. Bazı yerlerde tarımsal amaçlı kullanıldığı söyleniyor. Kaptaj’dan saniyede 2 bin 500 litre suyun çıktığını, bu sudan yararlanan 23 yerleşim biriminde ise 587 bin nüfusun bulunduğuna ifade eden Daşöz, "Bu su, bu nüfusun iki katına yetecek kadar. Ancak kayıp kaçağı önlememiz gerekiyor. İnsanlara su bulamıyorsunuz, bahçe ve sebzelerin sulanması için şehir içme suyu kullanılıyor. Bu çok yanlıştır" dedi.

PROTOKOL
Bu arada içmesuyu sorununun çözümü ve kaptajdan çıkan suyun 23 yerleşim biriminde nüfus oranlarına göre eşit olarak dağıtımının sağlanması ve yaşanan sorunların çözümü konusunda bir protokol metni düzenlendi.

Valilik tarafından hazırlanan protokol metni tarafların bilgisine sunulduktan sonra bu taslak protokol da bir takım değişiklikler ve eklemeler yapılarak onaylandı.

Protokolde 600 ve 1400’lük 2 ayrı içmesuyu isale hattından 600’lük hattan sadece Yeşilyurt, Gündüzbey, Yakın ve Bostanbaşı beldelerinin yararlanması kararlaştırılırken, isale ana hatlarında yapılacak olan her türlü giderlerinde 23 birim tarafından nüfus oranlarına göre karşılanması benimsendi.

Protokolde 23 birimin her ay Malatya Belediyesi koordinesinde toplanarak durum değerlendirmesi yapması da kararlaştırıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız