SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bırakın Batsınlar"

A- A+ PAYLAŞ

 

Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde dahiliye nazırlığı yapmış Ali Kemal'in torunu olan Londra Belediye Başkanı Boris Johnson,Telegraph gazetesine gönderdiği mektupta, “İngiltere’nin Yunanistan’ın ikinci defa kurtarılması planına katkıda bulunmasına karşı olduğunu, Atina’nın iflas etmesine izin verilmesi ve euro bölgesinden ayrılması gerektiğini” ifade etti.

Johnson, “euronun yakın dönemde yaşadığı sıkıntıların mevcut mali krizi daha da derinleştirdiğini” belirterek “Maliye Bakanı George Osborne’un iyi parayı ötüye saçmayı bırakması gerektiğini” savundu.

Osborne, bugün Yunanistan’ı krizden kurtarmak için öngörülen 100 milyar euroluk mali paket üzerindeki yapılacak görüşmelere katılacak. Öte yandan, Johnson Avrupa para birliğinin “kısmen bölünmeye ihtiyaç duyduğuna” inanıyor.

İngiltere’de bakanlar yeni mali paketin altına imza atmamak konusunda ortak görüş paylaşmasına rağmen, koalisyon hükümeti Avrupa’nın mali kuralları kapsamında Yunanistan planına katılmak zorunda kalabilir.

‘KENDİ BAŞLARININ ÇARESİNE BAKSINLAR’

Johnson, günden güne büyüyen ve Yunanistan’ın iflasına izin verilmesi gerektiğini savunan ekonomistler korosunun son üyesi oldu. İflas etmesi durumunda Yunanistan’ın euroyu terk etmesi gerekecek, aksi takdirde ortak para biriminin güvenilirliği zedelenecek.

“Yıllarca Avrupa’daki hükümetler euroyu terk etmenin çılgınca ve mantıksız olacağını söyledi. Ancak bu ikinci seçenek şu an kaçınılmaz görünüyor. Ne kadar erken gerçekleşirse o kadar iyi” diyen Johnson Yunanistan’ın yeni drahmiyle yeni bir ekonomik kimlik oluşturmasını önerdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız