SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bırakmamız Gerekirse Bırakırız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:45:48
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor’da Tarsus İdman Yurdu karşısında alınan 2-1’lik mağlubiyetin üzüntüsü yaşanırken, taraftar karşılaşma sonrası teknik direktör Özcan Kızıltan’a tepki gösterdi. 

Yeni Malatyaspor’un yediği ilk golden sonra kapalı tribünde kavga çıktı. Bir grup taraftar, Yeni Malatyaspor yönetimine tepki gösterdi. Yaşanan tartışa, emniyet ekiplerinin araya girmesiyle büyümeden önlendi.

Karşılaşmanın bitiş düdüğüyle birlikte soyunma odasına giden Yeni Malatyaspor teknik direktörü Özcan Kızıltan ile futbolculara, taraftarlar tepki gösterdi. “Kızıltan istifa” sloganlarıyla soyunma odasına giden teknik direktör Kızıltan, futbolcularıyla bir toplantı yaptı.

Bu sırada stat önünde toplanan taraftarlar, Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Özcan Kızıltan’ı istifaya davet etti.

Futbolcularıyla soyunma odasına 45 dakika süren bir görüşme yapan Kızıltan, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Her açıdan kötü bir maç oldu. Tabi bunun yaşanması üzüntü verici. Ama bugün olayı, gidiş hattı değiştirecek ve kazanmak için gerekli olan mücadeleyi ortaya koyamadık. Nedense, çok tedirgindik. Maç 0-0 giderken çok sorumsuzca ve basit bir gol yedik. Akabinde golü bulduk. Maçı çevirebileceğimizi düşünürken, yine çok basit bir gol yedik. Maalesef bizim için kötü oldu” dedi.

Kızıltan, taraftarların istifa sloganlarının hatırlatılması üzerine, şu açıklamayı yaptı: 

“Bu doğal bir tepkidir. Yöneticilerimizle oturup, konuşuruz. İşin muhasebesini yaparız. Yeni Malatyaspor için hayırlısı ne ise onu yaparız. Bırakmamız gerekiyorsa bırakırız. Devam etmemiz gerekiyorsa, devam ederiz. Şuan çok sinirliyim. Çok sakin düşünemeyebilirim. Ama Yeni Malatyaspor’un başarısı için ve de geleceği adına üzerime ne düşüyorsa onu yaparım. İnşallah Yeni Malatyaspor mutlu ve iyi olsun. Ben her zaman burada çalışmaktan onur ve gurur duydum. Ben futboldan ekmek yiyorsam, gelip Malatya’da futbol oynamamın büyük bir yeri vardır. Biz burada oluruz veya olmayız ama her zaman Yeni Malatyaspor’un başarısı için dua ederiz. İnsanlara destek oluruz. Yöneticilerimizle oturup, konuşuruz üzerimize düşen ne varsa yerine getiririz.”

Tecrübeli teknik adam, soyunma odasında futbolcular arasında gerginlik olduğu iddialarını yalanladı. Kızıltan, “Soyunma odasında herhangi bir sıkıntı olmadı. Yüksek bir ses bile olmadı” dedi.

Yedikleri 2 golde de bireysel hataların olduğunu ifade eden Kızıltan, “Bence üzerinde durulması gereken konu yediğimiz 2 goldür. Benim hiçbir şekilde kabul etmedim ve edemeyeceğim 2 gol yedik. Bir anlık sorumsuzluk ve dalgınlık yüzünden 2 gol yedik. Adamlar hiç kalemize gelmeden kendi kendimize goller yedik. Maalesef bu ortamı kendimiz yarattık” diye konuştu.

Tarsus İdman Yurdu Teknik Direktörü Armağan Yapıcı ise Yeni Malatyaspor karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Futbolcuların yüreklerini ortaya koyarak mücadele ettiğini belirten Yapıcı, “Yeni Malatyaspor, grubun en iyi takımları arasında yer alıyor. Biz bunun bilincindeydik. Ama sahada iyi takım olmak yetmiyor. İsim olarak iyiler ama bizim çocuklar yürekleriyle oynadılar. Dediğimiz her şeyi harfiyen uyguladılar. Yeni Malatyaspor’un zaaflarını da iyi biliyorduk. Bunları iyi değerlendirdik ve galip geldik. Bizim için çok önemli bir galibiyet oldu. Çünkü ligde çok zor durumdayız. Ligin sonlarındayız ve bir an önce buradan kurtulmamız gerekiyordu. Bu açıdan bizim için çok iyi bir çıkış maçı oldu” şeklinde konuştu.

O İKİ FUTBOLCU KADRODA NİYE YOKTU?

Yeni Malatyaspor, Tarsus İdman Yurdu karşısına iki as futbolcusundan yoksun çıktı. 

Karşılaşmayı takip eden basın mensupları, Yeni Malatyaspor’un listesinde iki futbolcusu göremeyince büyük bir şok yaşandı. İlk 18’de bulunmayan bu iki oyuncunun, neden Tarsus İdman Yurdu kadrosuna alınmadıkları sonradan öğrenildi.

Kadroda yer almayan futbolcular orta sahanın tecrübeli isimleri Fahri Tatan ile Halil Zeybek idi. Maçtan bir gün önce hastalanan ve gribal enfeksiyon geçiren Fahri Tatan, son anda maç kadrosundan çıkarıldı. 

Tarsus İdman Yurdu maçında ilk 11’de yer alması beklenen Halil Zeybek’in sol kasığındaki ağrı nedeniyle Fahri Tatan gibi son anda kadrodan çıkarıldığı öğrenildi. 

EN DÜŞÜK SEYİRCİ..

Bu arada, bir önceki hafta lider Hatayspor'a 3-0 mağlup olarak, liderlik mücadelesinde 4 puan geriye düşen Yeni Malatyaspor'un Tarsus İdmanyurdu ile oynadığı maçı 1860 biletli futbolsever izledi. Yeni Malatyaspor'un zirve mücadelesinde bir önceki hafta önemli bir yara almasının yanı sıra havanın soğuk olmasının da seyirci sayısını düşürdüğü öne sürüldü.

Yeni Malatyaspor'un 4 Kasım günü Malatya'da oynadığı ve 1-1 sonuçlanan İnegölspor maçını 6 bin 947 futbolsever izlemişti. Yeni Malatyapor Malatya'da bir sonraki maçını 21 Kasım Pazar günü Konya Anadolu Selçukluspor ile oynamış, 2-1 kazandığı bu maçı da 6 bin 341 biletli futbolseverin izlediği belirtilmişti.

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız