SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Birand Toprağa Verildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:20:47
Birand Toprağa Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Tedavi gördüğü hastanede önceki gün vefat eden gazeteci yazar Mehmet Ali Birand, Teşvikiye Camisi'ndeki törenin ardından toprağa verildi.

Usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ın cenazesi, uzun yıllar görev yaptığı Doğan TV Center önündeki törenin ardından Teşvikiye Camisi'ne getirildi. 

Birand'ın tabutunu taşıyanlar arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de yer aldı. 

Birand'ın naaşı cenaze arabasına konduktan sonra da sevenleri tabutunun üzerine sarı ve kırmızı güller bıraktı. Galatasaray Lisesi mezunu ve Galatasaray Spor Kulübü üyesi Mehmet Ali Birand'ın tabutunun üzerine ''Hayatımız Galatasaray'' yazılı sarı kırmızı bir de atkı serildi. 

Torununun çorabıyla gitti 

Birand'ın cenazesi Teşvikiye Camisi'nde musalla taşına konulduktan sonra eşi Cemre Birand, torunu Umberto'nun çorabını tabuta iğneyle taktı.  

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da aralarında bulunduğu siyaset, iş, spor ve sanat camiasından çok sayıda kişi katıldı. Mehmet Ali Birand için Teşvikiye Camisi'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. 

Birand'ın cenazesi, Anadolu Hisarı Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi. 

Aile kabristanındaki defin öncesinde Birand'ın eşi Cemre Birand, torunu Umberto Birand'ın patiğini, Erbil'den getirilen toprağı, Mehmet Ali Birand'ın umrede kullandığı havluyu ve bir demet çiçeği mezara bıraktı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız