SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biraraya Gelmek Sıkıntı'

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:47:08
'Biraraya Gelmek Sıkıntı'
A- A+ PAYLAŞ

Koalisyon görüşmelerinin sürdüğü bugünlerde AKP’nin yarın kapısını çalacağı HDP’ye sert tepki gösteren AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, HDP’nin 7 Haziran’da aldığı oylar için, “Hırsızlıktır, haramzadeliktir, gasptır. Ben bunları tahmin ediyorum, o yüzden bunlarla bir araya gelmek biraz sıkıntıdır” dedi.

Seçim sonrası teşekkür ziyaretleri kapsamında sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin’in son durağı, Önce Vatan Şehit ve Gazi Aileleri Derneği oldu.

Ziyareti sırasında 7 Haziran seçimlerine de değinen Mustafa Şahin, seçim sonucunda tüm siyasi partilerin gereken mesajı aldığını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görevlendirmesiyle Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun koalisyon için siyasi partilerin kapısını çalmaya başladığını söyledi. İlk olarak CHP ve sonrasında MHP ile görüşüldüğünü belirten Milletvekili Şahin, “CHP ve MHP’den sonra benim asla ve asla içime sindiremediğim, bu ülkede yapmış oldukları bir takım kirli oyunlarla milletin iradesini gerçekten gasp ederek silahla kanla, kan akan musluklarla mazlum insanlarımızı maalesef sindirerek Doğu ve Güney Doğu’da söz sahibi olmaya çalışan PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP ile görüşülecek” dedi.

HDP ile koalisyonun zor olacağı mesajını veren Şahin, Doğu’da HDP’nin zorla ve tehditle oy aldığını öne sürerek, “Doğu ve Güney Doğu’da siz Hakların Demokrasi Partisi olduğunuzu iddia edecekseniz ama hakların demokratik haklarına saygı duymayacaksınız. Yine gideceksiniz bir köyde seçmen sayısından fazlasıyla oy alacaksınız. Yani almış aldığınız bu oylar sizin için gerçekten böyle milletin iradesi ile sandığa yansıyan oylar mı? Yoksa silah zoruyla kanın vesayetiyle mi bunları alıyorsunuz?" şeklinde konuştu.

Bu durumu içine sindiremediğini ifade eden Şahin, HDP’nin Türkiye’nin partisi olacaksa halkın iradesine saygı duyması gerektiğini söyledi. HDP’nin Kürtlerin partisi olmadığını da belirten Şahin eleştirisini şöyle sürdürdü:

“Bunlar Marksist, Leninist bir oluşumun ideolojinin ürünleri. Bunların yapmış olduğu çalışmalar hiçbir demokratik kurala sığmayan maalesef bugüne kadar Doğu ve Güney Doğu’da olmak üzere bebek katillerinin yapmış olduğu değişik versiyonlarını görüyoruz. Ondan sonra utanmadan sıkılmadan yüzde 13 oy aldık diyorlar. Yani siz gideceksiniz milletin cebindeki parayı gasp edeceksiniz. Silah zoruyla soygun yapacaksınız, kuyumcuyu soyacaksınız, esnafı soyacaksınız ondan sonra da cebinizdeki para ile ‘ben zengin’ oldum diyeceksiniz. Bende güç var diyeceksiniz. Şuanda yaptıkları tek şey, silah zoruyla, kan kokusu ile evlat tehdidi ile insanların iradelerini sandığa yansıttık düşüncesi ile yüzde 13 aldıklarını iddia ediyorlar. Ben bu yüzde 13 oy oranına baktığım zaman, bunun kesinlikle bunların kendi hakları olduğunu düşünmüyorum. Bu hırsızlıktır, haramzadeliktir, gasptır. Ben bunları tahmin ediyorum. O yüzden bunlarla bir araya gelmek biraz sıkıntıdır. Bunların gerçekten kafaları satılık, o sığ düşünceleri silah zoruyla bir yere varacaklarını düşünüyorlar."

Dünya üzerinde bugüne kadar hiçbir ülkede silahlı mücadele eden terör örgütlerinin başarılı olamadığını ifade eden Şahin, son günlerde PKK’nın yeniden devlet yatırımlarına saldırmasını da eleştirdi. PKK’nın ‘ateşkesi bozduk’ söylemi karşısında Milletvekili Şahin, “Kimle ateşkes yapacaksın kardeşim. Biz çözüm sürecini başlatmışız adamlar ateşkes olarak algılıyor. Utanmadan sıkılmadan Türkiye sınırları içerisinde devletin yapmış olduğu yatırımları bugüne kadar engellediler. Sağlık olsun, eğitim olsun, ulaşım olsun, barajlar olsun. Peki, bu ne anlama geliyor? Bunlar bölgedeki Kürt halkımız kesinlikle bunlardan istifade edipte devlet ile kaynaşmasın diye uğraşıyorlar. Ama biz devletiz, mutlaka adımları her zaman için atma noktasında kimseden talimat alma gibi lüksümüzün olmadığını bunların bilinmesi gerekiyor” dedi.

Ziyarete ilişkin de konuşan Şahin, AKP iktidarları döneminde her zaman şehit aileleri ve gazilere önem verdiklerini belirterek “Biz hiçbir zaman için şehitlerimizi siyasete malzeme yapmadık, yapmayacağız da. Bu ülkede bugüne kadar bir takım iyi şeyler olmaya başladıysa hep karşısına bir şeyler peyda etmeye çalışıyorlar. Ama sorumlu bir makamda iseniz mutlaka bu sorunu çözmek ise bu bizim boynumuzun borcu tabi” diye konuştu.

Dernek başkanı Muharrem Kıbrıs ise ziyaretten dolayı Milletvekili Şahin’e teşekkür ederek, “Derneğimizin bazı konularında kendisi ile alışverişte bulunacağız” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız