SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biraraya Gelmeliler'

A- A+ PAYLAŞ

3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısıyla Malatya Valiliği ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa bir etkinlik düzenlendi.

Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ömer Dağdelen ve Sosyal Hizmetler Kurumu Malatya İl Müdürü Murat Konan'ın yanı sıra çok sayıda engelli katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Malatya Valiliği olarak engellilere yönelik başarılı çalışmalarda bulunduklarını belirterek, "Valilik olarak Engelliler Konseyi oluşturduk. Konsey ile engellilerimizin sorunlarının çözümü için çalışıyoruz. Bu gün gönül isterdeki bu salon dolu olsun. Ancak, buraya toplanan engellilerimiz çok güzel faaliyetlerde bulunacaklar. Bence engelli dernekleri bölünmüş durumda ve organizelerde sıkıntı yaşanıyor. Bana göre, dernekler bir araya gelerek seslerini daha güçlü şekilde duyurabilirler" ifadelerine yer verdi.

Gençlik Spor İl Müdür Vekili Ömer Dağdelen ise, Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak engelli gruplara yönelik yapılan sosyal ve sportif çalışmalarda her zaman destek verdiklerini söyledi.

Sosyal Hizmetler Kurumu Malatya İl Müdürü Murat Konan da, Malatya'da engellilerin problemi için çalışmaların yapıldığını kaydederek, "Engellilerin sorunlarını konuşmaktan çok engelsiz engellilerin ne yaptığını göreceğiz" dedi.

Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun ise, engellilerin sorunlarına yöneticilerin daha duyarlı olmasını istedi.

Yapılan konuşmaların ardından, engelliler tarafından yapılan sportif faaliyetler kısaca tanıtıldı. İzleyicilere Golball, Ampute Futbol ve Basketbol sporlarından da kısa gösteriler sunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız