SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biraz da Ortakları Sıkıştırın"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:38:59
A- A+ PAYLAŞ

 İnönü Üniversitesi kampüsünün karşısında yapılan ve üniversite sanayi işbirliğini hedefleyen Teknopark inşaatında; Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Cemal Akın ile İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi inceleme yaptı.

Çalışmaların son durumu ile ilgili bilgiler aktaran Proje Teknik Danışmamı Orhan Yücel, " Kaba inşaatı bitirdik. Elektrik işlerinin yüzde 50'si bitti ancak mekanik işlerinde bir hayli geriyiz. Şimdiye kadar projeyi bitirmeyi hedefliyorduk; ancak Sanayi Bakanlığı'nın prosedürünü geç öğrendik. " dedi.

"Önümüzü Göremiyoruz"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bu projenin bir miktarını karşılayacağını söyleyen Yücel, "Geri kalanını ortaklar ödeyecek. İyide ; bu kısmenin miktarı ne? Daha şimdiye kadar öğrenemedik. Bu yüzden önümümüzü göremiyoruz. Bu konuda miktarda belli değil zamanda belli değil. Bu darboğazın halledilmesi lazım. Bu senenin başında; ufak bir istihkak yaptık. Sanayi Bakanlığı'nın bu işe bakan bir ekibi var. Bu ekip, makine mühendisi, inşaat mühendisi ve elektrik mühendisinden oluşuyor. Ekipteki elektrik mühendisi ayrılmış. Biz ısrar edince ekip geldi ancak aralarında elektrik mühendisi yoktu. O istihkakta da elektriğin ağırlığı vardı. Biz elektriği çıkarmak zorunda kalınca; 400 Bin liralık istihkakımız 200 bin liraya düştü. Bizim inşaat olarak finansal dışında bir sıkıntımız yok. Ortaklardan rica ediyoruz şu sermaya artırımını biran önce yapsınlar. " dedi.

"Bakanlık Üzerine Düşeni Yaptı"

Malatya Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı ise değerlendirmesinde, "Bakanlık, Teknoparklar konusunda kanununu, yönetmeliğini yaparak üzerine düşeni yapmış. Bakanlık yine illerde böyle bir iş yapıldığı zaman ekonomik desteklerin yapılacağını söylemiş. Burada ana unsur, bu yapıyı yönetecek şirkete düşüyor. Dolayısıyla bakanlığın verdiği katkılar, bu yapının biran önce bitmesi için yapılan takviye ve destektir. Yani işin asli unsuru Bakanlık değildir; bunu bir kere belirtelim. "diye konuştu.

"Birazda Ortakları Sıkıştırın"

Bakanlıktan yaklaşık 1 Milyon TL destek ayrıldığını belirten Fındıklı; " Burası devletin yatırımı olsa, bakanlık ne kadar ödenek ayrıldığını açıklardı. Ancak burası bir özel şirket gibi algılandığı için bakanlık buraya bir kredi desteği veriyor ve sonradan geri dönüşü olacak. Bakanlıktan ne zaman bu konuda destek istesek, Sayın Bakanımız Nihat bey bize 'Birazda ortaklarınızı sıkıştırın'diyor. Tabi bu noktada ortaklarda taşın altına ellerini koymalılar. Sermaya artışı kararı alındığı zaman bizimde elimiz güçlenir. " dedi.

"Ödemeyenin Hissesini Alacağız"

Kurulan şirketlerin, Teknopark'ın biran önce bitirilmesini istediklerini söyleyen İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, "Bayramdan sonra sermaye artırımını mutlaka yapacağız. Eğer ortaklarımız arasında, 'Ben bu parayı ödemiyorum.' diyen olursa; üniversite olarak şirketinin hissesini alacağız. Bakanlığın bu işe ayırdığı para var. Siyasi olarak kim bastırırsa o Teknopark öne çıkıyor. Hedefimiz bu sene projeyi bitirmek. Tabi şuanda Teknopark resmen çalışıyor. Prefabrik binalarda 3 şirketimiz faaliyetlerini sürdürüyor. Bu Malatya'nın prestij projesi; bu konuda herkesin desteğini bekliyoruz. " diye konuştu.

Kaynak : Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız