SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biraz Daha Hareket Bekliyorum'

A- A+ PAYLAŞ

Deprem Dede olarak bilinen Türk Kızılayı Baş Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, "Deprem önlemleri konusunda Sağlık Bakanlığı'ndan biraz daha hareket bekliyorum" diyerek, Türkiye'nin deprem bölgesi olduğunu, her an deprem olacakmış gibi hazırlıklı olunması gerektiğini bildirdi.

Türk Kızılayı'nın toplum liderlerini teşkilatlandırma projesi, afet zararlarını azaltma programı çerçevesinde Malatya'ya gelen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ve beraberindekiler, Malatya Valisi Ulvi Saran'ı makamında ziyaret etti.

Toplum liderlerini teşkilatlandırma projesi, afet zararlarını azaltma programı hakkında bilgi aktaran Işıkara, basın mensuplarının sorularını de cevaplandırdı.
"Türkiye'de deprem tedbirleri hazırlığı için yeterince ödenek ayrılıyor mu?" sorusuna karşılık Işıkara şunları söyledi:

"Mali imkanları kısıtlı bir ülkeyiz. Devlet, bana göre elinden geleni yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığı yapıyor. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yapıyor, tek eleştirim, o da Recep Bey alınmasın Sağlık Bakanlığı'ndan biraz daha hareket bekliyorum. Hastanelerimiz çok önemli. Çünkü, hastanelerimiz bir afet sonrasında mutlaka ayakta kalması gereken kurumlardır. Dolayısıyla 1999 depremini unutmayalım. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi çöktü. O civarda hiç hastane kalmadı. O hastalar İstanbul'a taşındı. Öyle hastalar vardı ki anında müdahale edilmesi gerekiyordu, bir mesafeye taşınınca hayatlarını kaybettiler."

Işıkara daha sonra şunları belirtti:

"Deprem olacak mı sualini sormayacaksınız. "Türkiye'nin deprem ülkesi gerçeğini kabul etmemiz lazım. Deprem olacak, ama ne zaman, bilemiyoruz. Çünkü deprem ülkesinde yaşıyoruz. Mühim olan depreme karşı sen hazır mısın? Korunma yolları konusunda gereğini yapıyor musun? İşte bu önemlidir."

Ziyaret sırasında Türk Kızılay'ı Baş Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Vali Ulvi Saran'a günün anıtına depremle ilgili kitap ve dokümanlar hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız