SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biraz Sabırlı Olursak..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Rışvanlılar Derneği'nin açılışına katılan AKP Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Fırat, gazetecilerin Ergenekon davası kapsamında gözaltına alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hapishanedekilerin hepsinin bir mesleği var. Kimi tüccardır, kimi avukattır. Dolayısıyla içeri alınmayı gazetecilik işleviyle eşlettirmemek lazım. Tabii ki şu anda yapılan soruşturma gizli. Hangi iddiayla içeri alındılar ve hangi delillere istinat ediyor, bunu zaman içinde göreceğiz. Çünkü hatırlarsanız; Ergenekon davası, tutuklamaları sırasında da Balyoz darbeleri tutuklamaları sırasında da, buna benzer
davalarda da ilk başta aynı sorular soruluyordu: "Acaba bu bir öç alma süreci midir?" Fakat sonra belgeler ve iddialar ortaya çıkmaya başladıktan sonra dikkat ederseniz artık Ergenekon ile ilgili bu nevi sorular sorulmuyor. Yani 'Neden Türk ordusunda generallik yapmış olan bir kişi içerdedir?' denmiyor. Çünkü general olmak, askerlik yapmak ayrı bir meslek ama darbe yapmak yasaya göre suçtur. Şimdi dolayısıyla bence bu konuda fazla acele etmeyelim. Biraz bekleyelim, sabırlı olalım. Zaman her şeyi gösterecektir. Ama ben şuna inanıyorum; hiç kimse gazeteci olduğundan dolayı içeri alınmadı. Ama gazeteci olmak da suç işlemek veya suç işlemek amacıyla bir örgüte üye olma ya da örgüt kurma hakkını da kimseye vermez. Ben milletvekiliyim. Milletvekili olduğumdan dolayı benim suç işleme ayrıcalığım yok. Halk bana belirli bir süre için bu görevi vermiş ama yasalar içerisinde vermiş. O görevimi yerine getirmek zorundayım. Ben bu şekilde değerlendiriyorum. Biraz sabırlı olursak, ben sizlerin de araştırmacı
gazeteci olmasını istiyorum. Çünkü bugün artık iletişim o noktaya gelmiş mi? Şu anda görülen duruşmaların Adalet Bakanlığı'nın bilgisayarına girerek, orada tutulmuş olan tüm tutanakları, tüm delilleri görme imkanına sahipsiniz. O bakımdan çok değerli basın mensupları da bu konuda biraz daha araştırmacı gazetecilik yönlerini kullanırlarsa, inanıyorum ki kendi cevaplarını daha rahat bulutlar" dedi.

Terörist başı Abdullah Öcalan'a ev hapsi istemini de değerlendiren Fırat, "Zannetmiyorum. Zaten bizde ev hapsi diye Türk hukuk siteminde ceza türü yok, benim bildiğim kadarıyla. Eğer, ben birkaç gün yoktum, böyle bir yasa değişikliği olduysa, bilmiyorum. Abdullah Öcalan'ın suçu kesinleşmiştir. Temyize gitmiştir. Temyizde kesinleşmiştir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurulmuştur. Orada da kesinleşmiştir. Ateş kesmenin önünü keserlerse, tabii Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her devlet gibi, her egemen devlet gibi gereği neyse onu yapar" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız