SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birbirimizden Öğrendik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:14:59
A- A+ PAYLAŞ

TBMM Sanayi Ticaret Enerji ve Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, TBMM’de gündeme gelecek olan enerji piyasasını ilgilendiren yasaların Türkiye’nin 10 yılını etkileyeceğini söyledi.

Kayseri’de yapılan 3. Türkiye Enerji Zirvesi’nde bir konuşma yapan TBMM Sanayi Ticaret Enerji ve Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, “Enerji politikalarının temeli arz güvenliğidir. Bizim enerji talebi artışının sağlıklı, kesintisiz enerji arzı ile karşılamak için izlediğimiz politikanın üç ana boyutu var. Birincisi Türkiye’nin çevresinde güvenli bir enerji üssü olması. Hükümetimizin yürüttüğü enerji diplomasisi sonrasında gelinen noktadan memnun olmamak mümkün değil. İkincisi ithalatta bağımlılığın arttığı maliyet yükünü azaltmak, enerji arzında yenilenebilir enerji kaynaklarının yanında kömür, linyit gibi yerli baz yüklü santrallerin özel sektöre bir an önce devredilerek üretime geçirilmesi, nükleer santral projelerin zamanında tamamlanması, sadece sınırlar içinde değil, sınırlar dışında da petrol aramalarının hız kesmeden devam etmesi” diye konuştu.

Fındıklı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Enerji verimliliğinin yatırım ve bilinçlenme düzeyinde teşvik edilmesi gibi bağımlılığı azaltacak politikalara önem verdiğimizi her ortamda tekrarlıyoruz. Üçüncü önemli boyut, projelerin yatırıma ve üretime dönüşmesine zemin hazırlayan serbest rekabetçi bir piyasa düzenini kurmak ve geliştirmektir. 2000’li yılların başından bu yana kamunun enerjinin her alanında tekel olduğu yapıdan özel sektörün hakim olduğu bir yapıya doğru bir paradigma değişimi gerçekleşiyor. Özel sektör ile kamu otoritesi ile daha önce bilmediğimiz bir alanda birbirimizden öğrenerek birbirimizi zaman zaman uyararak bugüne geldik. Ben ilk geçen evreyi başarı ile geçtiğimizi düşünüyorum. Son 10 yıl içinde bilgi birikimi olmuştur. Elektrik piyasası başta olmak üzere enerji piyasasını etkileyecek yasal düzenlemeler TBMM’de gündeme gelecek. Bu yasalar sektörün en az 10 yılını etkileyecektir. Bugüne kadar önerilen eleştiriler oldu. Hazırlanan yasa tasarılarında bunlar büyük ölçüde etkili oldu.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız