SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Birbirimize Bağlıyız..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefelat Kooperatifi Başkanı Ali Evren'i makakamında ziyaret etti.

Ziyaret esnasında bir konuşma yapan MASTÖB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Malatya ESKKK Başkanı Ali Evren'in, MASTÖB'ün kuruluşunda kendilerine büyük destek verdiğini kaydederek, "Başkanımız bizlere kuruluşumuzdan bu yana çok büyük destek verdi. Çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan başkanımıza bizde bir ziyarette bulunmak istedik. Bundan sonrada çalışmalarımızda başkanımızın yanımızda olacağından şüphemiz yok. Biz kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

Malatya ESKKK Başkanı Ali Evren ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İstanbul'da bulunan sivil toplum örgütlerinin Malatya'ya bir çok katkısı bulunmaktadır. Bizlerde yapılan bu hizmetler karşısında elimizi değil, gövdemizi bile taşın altına sokmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Ziyaret sonrası basın mensuplarının Türkiye'deki ekonomik kriz ile ilgili sorularını değerlendiren MASTÖB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, "Dünyada başlayan ve Türkiye'ye de gelen ciddi bir dalga var. Türkiye'de aslında var olan bir finansal kriz var. Reel sektör bu krizle birlikte sıkıntılar yaşıyor. Bazı önlemlerin alınmasında geç kalındığını düşünüyorum. Bana göre şu anda bankaların rahatlatılması lazım. Bankalar rahatlatılır ise sektöre daha yakınlaşabilirler. Bankalarda yaşanan kriz nedeniyle aldıkları önlem itibariyle işi sıkı tutmaya başladı. Türkiye'de üretim yapma şartlarıda zorlaşıyor. Bugünlerde kapanan firmalar ise çok önceden yaşanan sıkıntıların bir etkisidir" dedi.

"DESTEK VERİYORUZ.."
Tanrıverdi, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren'i ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 'Malatyaspor'un şu anki durumunu nasıl buluyorsunuz? sorusuna, Tanrıverdi; "Malatyaspor'un başında bulunan arkadaşlarımız takıma sahip çıkıyorlar. Bu ekonomik şartlarda fazla da yapılacak bir şey yok. Ekonomik şartlar ve kulubün şartlarında arkadaşlarımız en iyisini yapmak için çalışıyorlar" dedi.

Tanrıverdi, Malatyaspor'a destek verilmesi konusundaki sorulara ise, "Biz her zaman Malatyaspor'un yanındayız. Malatyaspor'a hep destek veriyoruz. Bunun dışında ayrı bir düşüncemizin olması söz konusu değil. Zaman zaman çeşitli sıkıntılar oldu ama kenarda da olsak gizli gizli takıma destek veriyoruz. Bu konuda hepimiz birbirimize bağlıyız" yanıtını verdi.

BELEDİYEDE..
MASTÖB heyeti daha sonra belediyeyi ziyaret etti.

Bu ziyarete ilişkin, Belediye Basın Bürosu şu bülteni yayınladı:

"Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, beraberinde MİAD Başkanı Yunus Akdaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Belediye’yi ziyaret etti.

14 Kasım Cuma günü gerçekleşen ziyaret sırasında, Belediye Başkan Vekili Selahattin Aşan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, MASTÖB’ün önemli bir işlevi yerine getirdiğini söyledi.

MASTÖB Başkanı Hikmet Tanrıverdi ise bir süre önce kongre yaptıklarını ve yeni yönetim oluşturduklarını belirterek, yeni yönetimle birlikte bir dizi ziyaretler gerçekleştirdiklerini, bu kapsamda Belediye’yi de ziyaret ettiklerini söyledi.

Belediye Başkan Vekili Selahattin Aşan ile MASTÖB Başkanı Hikmet Tanrıverdi ve Yönetim Kurulu Üyeleri bir süre sohbet ettiler."

TSO'DA..
Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi ve yönetim kurulu üyeleri, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı da ziyaret etti.

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Erkoç, TSO olarak Malatya'nın kalkınmasını ve gelişimini sağlamak için Malatya'ya gönül veren insanların hep birlikte el atması gerektiğini belirterek, "Sivil toplum örgütlerinin hep birlikte sorunlara el atarak, çözümünü müşterek yapmaları gerektiğini biz yönetime geldiğimiz günden bu yana hep söylüyoruz. Şunu da açık yüreklilikle ifade edelim ki sadece Malatya'da yaşayan Malatyalılar değil, Türkiye'nin her yerinde yaşayan Malatyalıları, Malatya ile ortak kılmamız gerekir. Biz oda olarak bunu hep ön planda tutuk ve ciddi gayretler sarfettik. Malatya'da STK'lar olarak ciddi anlamda birliktelik içinde olduğumuzu da ifade edebilirim. Malatya, bölgesinde çok önemli bir coğrafi konuma sahip. Ama malesef, sanayi ile geç tanıştığımız için sanayi alanında tam anlamıyla gelişemedik. Öncelikle ekonomik noktada Malatya'nın belirli bir yere taşınmasını istiyorsak, bölgede huzur ve güvenin tesisinin sağlanması şarttır. Bu manada hükümet ve yetkililerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki son günlerde ortaya çıkan terör olaylarını sonlandırması gerekiyor. Eğer siz bu bölgede terörü bitirmediğiniz, huzur ve güveni tesis etmediğiniz sürece hiçbir yatırımcıyı bu bölgelere yatırım yapmaya zorlayamazsınız. İlk olarak bu bölgelerde huzur ve güvenin sağlanması şarttır. Diyarbakır'da yapılan "Bölge Oda Başkanları" toplantısında belirttiğimiz gibi 19 Kasım'da "5. Sanayi ve İstişare" toplansında da dile getireceğimiz konuların başında bölgelerde huzur ve güvenin sağlanması hususu olacak. Ulaşım, alt yapı ve GAP eylem planının da bir an önce hayata geçirilmesi bölgenin kalkınması açısından ciddi yararlar sağlayacaktır. Şu an da bu bölgede yatırımı büyütüp, ülke ekonomisine katkı sağlamak istiyorsak öncelikle, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin tekstil üssü haline getirilmesi ve mevcut olan 5084 sayılı teşvikin devam ettirilmesi ile bu teşviklerin desteklenmesi gerekiyor. Özel sektör tekstile ciddi manada yatırım yapmış ancak, halen o yatırımın karşılığını almış durumda değil. Tekstil Türkiye'de istihdamı karşılayan bir sektör. Türkiye'nin bu sektörü birden bire göz ardı etmesi mümkün değil. Tekstilin gelişmekte ve gelişen ülkelerde geri planda kaldığını görüyoruz. Biz şuan için tekstilin göz ardı edilmeyip, desteklenmesini istiyoruz. Bu anlamda Malatya olarak sizlerden de ihracatçılar birliği olarak konfeksiyon konusunda birşeyler katmanızı gönülden arzu ediyoruz" dedi.

Malatya Sivil Toplum Örgütleri (MASTÖB) Başkanı ve İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi ise, Malatya'da eğitim merkezleri açmayı planladıklarını kaydederek, "Malatya'da sizlerin destekleriyle atölyelerin içinde bulunduğu eğitim merkezi açmayı planlıyoruz. Amacımız tekstil konusunda Malatya'da kalifiye eleman yetiştirmek. Malatya ile ilgili birlikte neler yapabilir ve projeler üretebiliriz bunları sizlerle konuşacağız. Sizlerin bizlerden isteyeceği her türlü desteği teknik anlamda da diğer anlamda da destekleyeceğiz. Sizlerin olmadığı bir yerde bizim de olmamız söz konusu değil. Anadolu’da en hazır il olarak Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş var. Malatya'nın alt yapısı daha hazır gibi görünüyor. Geçtiğimiz dönemlerde bir çok arkadaşımız burada tesisler açtı ama büyütemedik. Aslında işi biraz daha büyütmemiz lazımdı. Üretim yapmanın bir takım zorlukları var. Bizlerin bu zorlukları bu dönem içerisinde aşmamız lazım. İhracatçılar birliği kimliğimizi kullanarak, Ticaret ve Sanayi Odamızında katkılarıyla bu bölgeye kaydırmalar yapacağız. Türkiye'de bir yangın var. Bu yangından dolayı bir takım şeyler ertelenecek. Biz bu bölgelere hedef koyarak çalışma yaptırdık. Ancak, taleplerimiz henüz gerçekleşmedi. Ekonomik manada karar alınırken, bürokrasi işliyor ama ağır kalındı. Bu yıl başına kadar çalışmalarımız doğrultusunda isteklerimizin gerçekleşmesini bekliyorduk. Anadolu ile ilk projeyi yaptık. 3 tane eğitim Tır'ı hazırladık ve illerimize göndermeye başladık. Bundan sonrada çalışmalarımız devam edecek" şeklinde konuştu.

Bu arada, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet kooperatifi tarafından MASTÖB yöneticilirne Çobanoğlu Lokantası'nda verdiği yemekte konuşan Hikmet Tanrıverdi, birlik ve beraberliğin önemini anlattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız