SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Birbirinden İlginç 85 Proje...

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:27:47
Birbirinden İlginç 85 Proje...
A- A+ PAYLAŞ

"Bu Benim Eserim" Proje çalışması kapsamında, Malatya bölgesinde açılan sergide birbirinden ilginç 85 proje yer alıyor. 

Malatya, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Şanlıurfa ve Tunceli illerinin katılımıyla gerçekleştirilen sergide; 6, 7 ve 8. sınıflara yönelik matematik ve fen bilimleri alanlarında yapılan projeler sergileniyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve TUBİTAK işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Bu Benim Eserim’ adlı proje çalışması kapsamında, sergide yer alan "Tehlikeye Son" projesi, vatandaşların en çok ilgi gösterdiği projeler arasında yer alıyor. Vatandaşları kışın çatı kenarlarında oluşan buz sarkıtlarından korumaya ve elektrik enerjisi üretmeyi amaçlayan projesi Tunceli Özel Munzur Koleji'nden 7. sınıf öğrencisi Ayça Küçük geliştirdi.

Projeyle ilgili bilgi veren Küçük, "Kar yağışı ve buzlanma sonucu oluşan sarkıtlar, çevreyi ve insan sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Güneş Enerjisi ile bu olumsuzluğu ortadan kaldırıyoruz. Çatı kenarlarını ısıtıcı rezistans sistemi ile yağan kar ve çatıda oluşan buz sarkıtları, eritilerek, borularla yer altına indirilecek. Bunun yanında yaz aylarında ve yağışsız günlerde elde ettiğimiz enerjiyle de elektrik ihtiyacını karşılamış olacağız" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız