SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birbiriyle Çekişen Olmayın"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:25:54
A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya’da düzenlenen Abdal Musa Lokması ilgi görürken, konuşmacılar birlik ve beraberlik mesajları verdi. 

Hacı Bektaş Kültür Merkezi Vakfı’nın, vakıf binasında gerçekleştirdiği Abdal Musa Lokması programına, Vali Vasip Şahin, AKP Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve Cemal Akın, CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba, Belediye Başkanı Ahmet Çakır,  Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Müftü Hacı Yusuf Gül, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Erkoç, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, CEM Vakfı Başkanı Eşref Doğan, AKP il başkanı Bülent Tüfenkçi, CHP il başkanı Enver Kiraz, bazı dernek, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kalabalık topluluk katıldı. Semah gösterisi ile başlayan programda konuşmalar da gerçekleştirildi. İlk olarak konuşan Hacı Bektaş Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Abdal Musa hakkında bilgi aktarıp, “İslam’ın manevi tesisini yapan, Ehli Beyt sevgisini Anadolu insanlarına aşılayan Abdal Musa, önemli bir şahsiyettir” dedi. Meşeli, vakıflarının faaliyetlerinden de söz edip, 6 kurs açtıklarını ve birçok öğrenciye burs verdiklerini bildirdi. Meşeli, vakıflarına maddi ve manevi yardımda bulunanlara de teşekkür etti.

CEM Vakfı Başkanı Eşref Doğan ise, “İslam İnancını Anadolu’da yaygınlaştıranları minnetle anıyoruz” diyerek, “Allah sevgisini ve peygamber ve Ehli Beytin sevgisini taşıyanların başında seyit aileleri gelir” dedi.

Müftü Hacı Yusuf Gül de, “Sakın birbirinizle çekişen, tefrikaya düşenlerden olmayın. Güveniniz devletiniz gider. Sabredin. Allah sabredenlerle beraberdir” ayetini hatırlatıp, “Bir, iri ve diri olalım” diyen Hacı Bektaş Veli’nin sözlerini dile getirdi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Osmanlı’nın kuruluş yıllarında yaşamış bu zatları iyi anlamalıyız” diyerek, belediye olarak şehrin imarının yanı sıra gönüllerin imarı için çalışanlara da maddi ve manevi destek verdiklerini bildirdi.

Vali Vasip Şahin de, “Abdal Musa, Hacı Bektaş Veli gibi Anadolu’nun İslamlaşmasında önemli fonksiyon inşa eden önemli büyüklerimizden biridir” diyerek, “Ortak paydamız, ağacı birlikte beslemektir” dedi.

“Asgari ihtilafta patinaj yapmaya gerek yoktur” diyen Vali Şahin, “Büyük faydalardan sonra bir takım ihtilaflar varsa, ihtilaf içinde tartışıyor isek, o aslında hakikatın kıvılcımlarını ortaya çıkarma amaçlıdır. Bunun ötesinde başka hiçbir anlamı ve amacı yoktur ve olmamalıdır” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra, vakfa maddi ve manevi destek veren, Vali Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Müftü Hacı Yusuf Gül, Turgut Özal tıp merkezi karaciğer nakli Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Sezai Yılmaz, Esenlik Şirketi Genel müdürü Hulusi Boyraz’a plaket verildi.

Plaket töreninden sonra davetlilere lokma (etli pilav) ikram edildi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız