SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Birçoğu da Kurudu

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:19:43
Birçoğu da Kurudu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nin çok tartışılan bir ihale ile yüksek fiyata aldığı ağaçcıkların da bulunduğu milyarlık fidanların bir bölümü kurumaya terk edildi. 

ORTADAN İKİYE YARILDI

Malatya Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl yapılan ‘Boylu Fidan Alım İhalesi’ ile İstanbul’daki bir inşaat firmasından alınan fidanlara ilişkin olarak skandal nitelikteki arka plan bilgileri ile tanesi 1858 TL’ye varan ‘dudak uçuklatıcı’ fiyatlarla fidan satın alındığı ve ihaleyi yapan belediye yetkililerinin ihaleyi kazanan firma tarafından Avrupa Turu’na götürüldüğü yolundaki haberler daha önce kamuoyuna yansımıştı.

Uzun süre Malatya kamuoyunun gündeminde kalan fidan ihalesi ile aralarında her biri KDV dahil 1858 TL’ye satın alınan hatmi fidanı, 1180 TL’ye satın alınan Oya Ağacı fidanı ve 991 TL’ye alınan baston formlu zakkum fidanının da bulunduğu 2200 fidanın bir bölümü şehrin değişik bölgelerine dikilirken, onlarca fidan ise Malatya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün bahçesinde kurumaya terk edildi. 

Fotoğraflarda da çok rahat biçimde görüleceği gibi her birine bin lira veya daha üzeri bir para ödenen fidanların bir bölümünün gövdesi soyuldu, yarıldı ve adeta oduna çevrildi. 

Malatya Belediyesi’nin servet değerinde ödediği bir parayla satın alınan fidanların bir bölümü Park ve Bahçeler Müdürlüğü bahçesindeki saksılarda kurumaya terk edilirken, bir bölümü de toprağa gömülü olarak kurutuldu ve fidanlar canlılık fonksiyonlarını yitirdi. 

Ziraat Mühendisleri, botanikçiler ve İstanbul, Ankara ve Bursa’daki fidan üretim çiftlikleri yetkililerine göre piyasa fiyatının çok üstünde bir fiyatla satın alınan 2200 fidan için Malatya Belediyesi asıl faaliyet alanı inşaat olan MİM Doğal Kaynaklar İnşaat Ltd.Şti’ne yaklaşık 2 Milyon TL'ye yakın para ödediği öğrenilmişti.

Haber: Güler Hazar- Foto: Gürhan Selan

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız