SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birçok Engel Kaldırıldı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:09:55
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AKP iktidarları döneminde insanların dinini öğrenmesi ve yaşaması için birçok engellerin kaldırıldığını bildirdi. 

Beraberinde AKP yöneticileri ile birlikte Din Görevlileri Derneği’ni ziyaret edip, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutlayan Milletvekili Mustafa Şahin, istişarelerde de bulundu.

Ziyarette konuşan Milletvekili Mustafa Şahin, ”Camide görevli kardeşlerim de, oraya gelen çocuk ve genç nüfusumuzu arttırmak için çaba göstermeleri gerekiyor. Çocuksuz bir cami, gülsüz ve çiçeksiz bir bahçeye benzer. Çorak bir tarlaya benzer. Onun için, geleceğimizin mimarları olacak olan insanlarımızın hayatını en iyi şekilde idame ettirmeleri için hukümet olarak biz çalışıyoruz. Ancak maneviyat konusunda da din görevlilerimize büyük görev düşüyor” diyerek, AKP iktidarlarından önce 12 yaşından küçüklerin camiye Kur’an öğrenmesi için gitmesi yasakken, AKP’nin bunu kaldırdığını hatırlattı. Şahin, AKP iktidarları döneminde insanların dinini öğrenmesi ve yaşaması için birçok engellerin kaldırıldığını vurguladı.

Şahin, Kobani’ye İŞİD’in saldırmasını bahane edilerek, yurt genelinde çıkarılan olaylara da temas edip, Türkiye’yi karıştırmak isteyenler karşısında birlik ve beraberliğin daha da sıkılaştırılması gerektiğini vurguladı. Şahin, olayları yapanlara da tepki gösterip, ağır dille eleştirdi.

Diyanet Sen Malatya Şube Başkanı Refik Metin ise, Malatya’ya büyük bir Selahattin cami ihtiyacından söz ederek, bunun konuşulduğunu ancak bir türlü icraata geçirilmediğini söyledi. Metin, din görevlilerine uygulanacağı belirtilen rotasyonun da zararlarından anlatarak, rotasyon olmaması ve gözden geçirilmesi için Mustafa Şahin’den ilgi istedi.

Din Görevlileri Derneği Başkanı Abdulkadir Ateş de, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda bu yıl gençliğin işleneceğini hatırlatarak, “Bu yılki, temada 'geç kalma genç gel’dir. Yani, gençlerin camilerle buluşturulması için daha fazla çaba gösterilecek. Biz de gençlerin camiler ile buluşturulmasını istiyoruz. Aile doktorları var. Ailelere ait imamların da olmasını öneriyoruz” ifadelerini kullandı. Ateş, Malatya’ya büyük caminin külliyesi ile inşa edilmesini de beklediklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız