SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Birçok Hizmette Emeğim Var'

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Vali Yardımcılığı'na atanan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan, çalışanlara veda etti. Ali Kazgan, "Birçok hizmette emeğim var" dedi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda çalışanlara hitaben yaptığı konuşmada, görev yaptığı iki yılda yaptıklarını anlatan Ali Kazgan, şunları söyledi:

"Memleket düşkünlüğümden kaynaklanan “Malatya” hasretimi gidermek için kabul ederek iki yıldan bu yana sürdürdüğüm “Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği” görevinden 19Ağustos 2008 Salı günü ayrılıyorum.

Görevde bulunduğum süre içerisinde; başta il Valimiz ve ilçe Kaymakamlarımız olmak üzere tüm kamu görevlilerinden büyük bir ilgi ve destek gördüm. Bunun yanı sıra İl Genel Meclisi üyelerimiz ve köy muhtarlarımızın çalışmalarımıza çok büyük katkıları olmuştur. Ayrıca şahsımla birlikte çalışmaların bilfiil içinde yer alan İl Özel İdaresinin idari, teknik ve arazi personelinin fedakarca ortaya koydukları gayretler; kurumumuzun performansının artmasında ve Malatya'ya faydalı hizmetler üretilmesinde en önemli etken olmuştur.

Bu sayede;

Kırsal altyapı hizmetleri yönünden il özel idaresinin sorumluluğunda bulunan köy ve bağlılarının hemen tamamında sağlıklı ve yeterli içme suyu temini ve köy yollarının kalite ve standartlarının yükseltilmesinde büyük mesafeler alınmıştır.

"Darende Karadeğin-Güdül ve Darende-Yeşiltaş Sulama Projeleri” ile “Merkez Pelitli Köyü Sulama Göleti” tamamlanmış, “Çat Barajı Sulaması-Çerkezyazısı Ovası Arazi Toplulaştırma Projesi” ile “Doğanyol-Koldere Sulama Projesi” bitme aşamasına gelmiş ve Devlet-Köylü işbirliğiyle yürütülen diğer sulama çalışmalarıyla birlikte ilimizdeki arazilerin sulanmasında en önde gelen kurum, İl Özel İdaresi olmuştur.

Avrupa Birliği'nin Türkiye için katılım öncesi 2004-2006 Ulusal Mali Yardım Programı” kapsamında kurumumuzca hazırlanan toplam 8 proje ile “Malatya İl özel İdaresi, Türkiye çapında aynı anda 8 proje için hibe alan ve projelerini başarıyla yürüten tek kurum” olmuştur.

İlimiz tarımsal üretiminde en temel ürün olan kayısının tanıtımı amacıyla TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezine yaptırılan proje ile “Kayısı”nın, yüksek düzeylerde antioksidan ve fenolik madde içermesi nedeniyle kalp-damar hastalıkları, kanser, tip 2 diyabet gibi pek çok hastalığın önlenmesinde koruyucu rol oynadığı, serbest radikal hasarlarına karşı vücudun savunma mekanizmasının güçlenmesi ve yaşlılığın geciktirilmesinde etkili olduğu”nun bilimsel bir kurum aracılığıyla tespiti yapılmıştır.

Bölünmüş yol çalışmalarında diğer illerin örnek aldığı bir performans sergilenerek, Malatya-Doğanşehir-Gölbaşı devlet karayolu üzerindeki Kelhalil ve Doğanşehir giriş-çıkışında yer alan 19 Km'lik kısımda toprak işleri ve sanat yapıları tamamlanmış, bu bölümdeki üst yapı çalışmaları ile Malatya-Kayseri devlet karayolu üzerinde bulunan Akçadağ-Kozluca bölgesinde yer alan 11 Km.'lik bölümde sanat yapısı çalışmaları devam etmektedir.

Kent güvenliği açısından büyük önem taşıyan MOBESE (Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu) sisteminin ilimize kazandırılarak, suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla Kamera sisteminin kurulması yönündeki çalışmalar sonuçlandırılarak 30 Km.'lik fiber kablo hattı tamamlanmış ve kamera sisteminin ihalesi yapılmıştır.

İlimizdeki tarihi ve kültürel varlıkların korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla; “Aslantepe Açıkhava Müzesi” ihale edilmiş, Karakaş ve İstanbulluoğlu Konakları başta olmak üzere ilimizdeki tarihi eserlerin pek çoğunun restorasyonu sağlanmıştır.
İlimizde turizmin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla;

Malatya-Tepehan-Nemrut yolunun kalite ve standardının iyileştirilmesi için başlatılan çalışmalar sonucu; yaklaşık 6.5 Km.lik yolun sanat yapıları ve 4 Km.lik bölümünde ise yol genişletme çalışmaları tamamlanmış,
İlimizin en önemli çevre varlıklarından biri olan Karakaya Baraj Gölü çevresindeki “Kıyı Kenar Çizgisi” belirleme çalışmalarında yaklaşık 280 Km olan sahil şeridinin 132 Km lik kısmında halihazır harita alımı tamamlanarak 12 Km.lik bölümde Kadastro tesciline esas çalışmalar başlatılmıştır.

Bunun yanı sıra İlimizin en önemli ihtiyaçlardan birisi olan Kültür Merkezinin, % 50 Kültür ve Turizm Bakanlığı, % 25 Malatya Valiliği (İl Özel İdaresi) ve % 25 Malatya Belediyesi ortaklığıyla yapımı için ihalesi sonuçlandırılmıştır.

İlimizde sporun alt yapısını geliştirmek ve turizme katkı sağlamak amacıyla; Karakaya Baraj gölü kenarındaki Kale ilçesinde, Kale Kaymakamlığıyla ortaklaşa “Su Sporları Merkezi Projesi” hazırlanarak yapımına başlanılmış, Orduzu Pınarbaşında bulunan mülkiyeti İl özel İdaresine ait 60 dönümlük alan üzerinde “Çim Yüzeyli Futbol Sahası ve Sosyal Tesis Projesi” için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Toto teşkilat Başkanlığı'ndan KDV hariç 1.423.728 YTL destek sağlanmış ve ihale çalışmalarına başlanmıştır.

İlimizde yaşanan yuva olayları sonrası ortaya çıkan olumsuzlukların giderilmesi amacıyla Malatya Valiliği ve MİAD (Malatyalı İşadamları Derneği) işbirliğiyle gerçekleştirilen Sevgi Evleri projesine ait altyapı hizmetlerinin tamamı “anfi tiyatro, çevre düzeni, ihata duvarı, içme suyu, sulama suyu, kanalizasyon, elektrik, telefon, internet ve doğal gaz hattı” “ kurumumuzca gerçekleştirilmiştir

İl Özel İdaresi bütçesinden eğitim yatırımları için verilen desteğin yanı sıra Vilayetler Hizmet Birliği'nce ilimizde bir ortaöğretim yurdu yapımı için 1.000.000 YTL ödenek sağlanmış ve Malatya Belediyesinden temin edilen Spor Lisesi yanındaki arazi üzerinde yapımı için ihale çalışmalarına başlanmıştır."

Bu arada, İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan'a hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.

Abdurrahman Atay, Ali Kazgan'ın ayak basmadığı köy kalmadığını belirterek, yapılan hizmetlerde emeğinin büyük olduğunu vurguladı. Atay, İstanbul Vali Yardımcılığı görevine atanan Kazgan'a yeni görevinde başarılarının devamını diledi.

Veda edip ayrılan Kazgan'ın yerine bu göreve atanan Sami Er'in önümüzdeki hafta göreve başlaması bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız