SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Birçok İlkleri Gerçekleştirdik'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Kapalı Çarşısı esnaflarıyla kahvaltılı toplantıda biraraya gelen Belediye Başkanı Cemal Akın'a, çarşı esnafları, hizmetleri nedeniyle plaket verdiler.

Konuya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten şöyle:

"Belediye Başkanı H. Cemal Akın, İnönü Kapalı Çarşı esnafıyla kahvaltılı toplantı da bir araya geldi.

4 Mart Çarşamba günü İnönü Kapalı Çarşısında düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın yanı sıra, İnönü Kapalı Çarşısı Derneği Başkanı Nuri Şanlı, İnönü Kapalı Çarşı Kooperatif Başkanı Hacı Demirhan ile bazı belediye başkan yardımcıları ve daire müdürleri katıldı.

Toplantıda İnönü Kapalı Çarşı Dernek Başkanı Nuri Şanlı, İnönü Kapalı Çarsı başta olmak üzere 5 yıl boyunca Malatya’ya hizmet eden Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a hizmetlerinden dolayı plaket verdi.

Malatya Belediyesi çalışanlarıyla birlikte Malatya’ya ve Malatya halkına hizmet için bütün güçleriyle çalışıp gayret ettiklerini ifade eden Başkan Akın, Malatya’da birçok ilkleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkan Akın, “Bunlardan en önemlisi Malatya’ya özelleştirme kapsamındaki 1000 dönüm civarında arsayı Malatya Belediyesine ve Malatya halkına kazandırmamız oldu. Malatya’yı çağdaş ve modern bir şehir haline getirebilmek için kentsel dönüşümü başlattık. Beydağı eteklerinde 60 bin dönüm imarlı alan meydana getirerek Malatya’nın daha düzenli gelişmesini sağlamak üzere gerekli alt yapıyı hazırladık. Bu hizmetlerimizin yanı sıra alt geçitler, kapalı fuar alanları, yağmur drenaj kanalları, Fuzuli Caddesi, Sivas Caddesi, Kanalboyu gibi yerlerde çevre düzenleme çalışmaları ile yol açma ve genişletme çalışmaları yaptık. Yeni Camii çevre düzenleme çalışmaları, İnönü Kapalı Çarşısı üstü çevre düzenleme çalışmaları ile eski belediye binası yerinin meydan haline getirilmesi çalışmalarıyla Malatya 25 dönüm civarında bir meydana kavuştu” dedi.

Devlette devamlılığın esas olduğunu, seçilecek yeni Belediye Başkanının halkla bütünleşip hizmetlere yenilerini ekleyeceğine inandığını belirten Başkan Akın, Malatya’yı imar edip güzelleştirirken, sosyal belediyecilik noktasında da Malatya da yaşayan bütün insanları bir birlerine yaklaştırmak istediklerini bunun içinde farklı kanaat sahibi insanları bir araya getirdiklerini söyledi.

Başkan Akın, “Görev süremiz içinde hemşerilerimin başlarını yastıklarına koydukları zaman huzur ve yarınlarından emin bir şekilde uyumalarını, ticaret yapmalarını, dostluklarını, arkadaşlıklarını sürdürmelerini temin etmek için gayret içinde olduk. Sosyal belediyecilik anlayışı içinde yapmış olduğum hizmetlerin yanı sıra, şehrin imarlı hale gelmesi, güzelleşmesi açısından yapmış olduğumuz hizmetlerde Allah bize gönlümüzden geçenlerin gerçekleşmesinde bize yardım etti. Büyük bir kısmını gerçekleştirdik. Ancak bu 5 yıllık süreye bu kadar hizmet sığabildi. Bu görevden ayrıldıktan sonra da bütün hemşerilerimin emrinde olacağım. Bugüne kadar edinmiş olduğumuz bilgi, birikimi, tecrübemle her zaman onların hizmetinde olacağım” dedi.

İnönü Kapalı Çarşısı Dernek Başkanı Nuri Şanlı da, İnönü Kapalı Çarşısı esnafı adına, İnönü Kapalı Çarşısına yapmış olduğu hizmetlerden dolayı, Belediye Başkanı H. Cemal Akın ve ekibine teşekkür etti.

İnönü Kapalı Çarşısı esnafı ise Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın İnönü Kapalı Çarşısını yeniden ayağa kaldırdığını, Malatya’ya çok büyük hizmetler kazandırdığını belirterek, “Sayın Belediye Başkanımız H. Cemal Akın’a İnönü Kapalı Çarşısına yapmış olduğu hizmetlerden dolayı minnettarız. Birçok belediye başkanı buranın yapılması için bizlere sözler, vaatler vermişti. Fakat hiç biri bu hizmetleri yapamadı. Bu hizmetleri yapan Belediye Başkanımız H. Cemal Akın’a çok teşekkür ediyoruz” dediler."

MEGSAŞ'TA..
Bu arada Belediye Başkanı MEGSAŞ Ekmek Fabrikası'nı da ziyaret etti, çalışanlarla vedalaştı.

Ziyarete ilişkin bülten şöyle:

"Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Megsaş Ekmek Fabrikası çalışanları ile yemekli toplantıda bir araya geldi.

4 Mart Çarşamba günü Megsaş Ekmek Fabrikasında gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın yanı sıra, Megsaş Yönetim Kurulu Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesriklioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, Daire Müdürleri, Megsaş Ekmek Fabrikası Genel Müdürü İlhan Yılmaz ile Megsaş Ekmek Fabrikası çalışanları katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Her hizmetin belli bir süresinin olduğunu, Cenab-ı Hakkın kendisine beş sene Malatya’ya hizmet etme imkanı verdiğini, birlikte Malatya’ya hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi.

Başkan Akın, “Biz göreve sonra sizlerin ve Genel Müdürümüzün özverili çalışmaları sonunda bugün ekmek üretimimiz 65 bin ekmeğe ulaşmıştır. Her geçen gün ekmek kalitesini yükselterek, Malatyalılar tarafından arzu edilen ve alınan ekmekler arasındadır. Ekonomik yönde sıkıntı içerisinde bulunan hemşerilerimize destek vermek için piyasada satılan ekmeklerden 50 gram daha fazla ve fiyat olarak da 50 kuruş daha ucuza ekmek satıyoruz. Bu şekilde Malatyalı hemşerilerimiz daha ucuza ekmek tüketme imkanına kavuşmuş oldular.” dedi.

Güzelliklerin ve başarının meydana gelmesinde en büyük payın çalışanların olduğunu ifade eden Başkan Akın, “Bundan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bundan sonra gelecek Belediye Başkanı kardeşimizde mutlaka sizlerle birlikte özverili çalışmalarına devam edecektir. Bugüne kadar edinmiş olduğunuz tecrübelerinizi yeni gelen yönetime de aktaracaksınız. Yapılan bütün hizmetler Malatya halkı için, bu hizmetleri aksatmadan yürütürseniz sevabına nail olacaksınız. Çünkü Halka hizmet Hakka Hizmet’tir. Görevden ayrılmam münasebetiyle tertip etmiş olduğunuz bu toplantıdan dolayı Genel Müdürümüz İlhan Yılmaz ve sizlere çok teşekkür ediyorum.” dedi. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız