SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Birçok Kasap İşi Bıraktı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kasaplar Esnaf Odası üyelerine yönelik meslekiçi toplantı yaptı.

Esnaf Sarayı'nda yapılan toplantıya Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Alaaddin Çalışkan, ile oda üyeleri katıldılar.

Kasaplar Odası Başkanı Alaaddin Çalışkan, "Geçen yılla bu yılı kıyaslayacak olursak, geçen yıl 5 TL'ye kestiğimiz koyun etini bu yıl 13-14 TL'ye, geçen yıl 7-8 TL'ye kestiğimiz kuzu etini bu yıl 15-16 TL'ye, geçen yıl 9 TL'ye kestiğimiz dana etini bugün 14-15 TL'ye kesiyoruz. Fiyat artışlarının önü bir türlü alınamıyor.Bu konu tüm Türkiye'ni kanayan yarasıdır. Önlenemeyen fiyatlardan dolayı bir çok kasap işini bırakmıştır. Canlı hayvan ve et ithalatanı aizin verilmelidir" dedi.

ESOB Başkanı Şevket Keskin, "Esnaf ve sanatkarların sorunlarını her platformda dile getiriyoruz. Destek ve hibelerde esnaf ve sanatkarın adı geçmiyor. Hayvancılık hibelerinde 50 baş hayvan şartı getirildi. Ancak buna esnafımızın gücü yetmez en azından en az 5 ile 10 baş şartı getirilmeliydi. Bu işi küçük esnaf ve köylüde yapmalıdır. Esnaf ve sanatkar fiyat konusunda istikrarlı. Fiyat istikrarsızılğını marketler getiriyor. Malatya'da sisteme ve yasal olmayan marketler açılıyor. Otoparkı, girişi, çıkışı olmayan, yükünü inderecek yeri olmayan noktalara market açtırıldı. Artık belediye'nin bu konuda gerekeni yapmasını istiyoruz" dedi.

Keskin, esnafın sorunlarının bilinmesine karşınr verilen sözlerin hiç bir zaman yerine getirilmediğini söyledi.
Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ise, hibe verilecek olan büyük baş hayvan sayısının 50 baş ile şart koşulmasının yanlış olduğunu belirterek, "Biz kasaplara kredi vermeye hazırız. şuanda kredi faizi toplam 9.5 oranında. Kooperatif olarak 50 bin TL'ye kadar kredi veriyoruz. 10 bin TL'ye kadar 2 kefil istiyoruz, 10 bin TL'den daha yukarı olanı içinde 1 kefil ve 1 ipotek istiyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız