SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birçok Şeyin İlkini Yaptık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:52:22
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bazı STK temsilcileri ile bir araya gelerek Belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Toplantıya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten şöyle:

"STK temsilcileri ile zaman zaman bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “STK temsilcilerimizin görüş ve önerileri bizler için önemli.  Daha önce, sağlıkçılar, hukukçular, işadamları, muhtarlar ve eğitimcilerle istişare toplantıları düzenledik. STK temsilcileriyle diyaloglarımızı geliştirmek, onlarla birlikte çalışmak bizim ve şehrimiz için çok önemliydi. Yapmış olduğumuz bu bilgilendirme toplantıları sayesinde sivil toplum kuruluşlarımızın fikir ve görüşlerinden faydalanma imkânı buluyoruz” dedi. 

Başkan Çakır, “Belediye olarak şehrin dönüşümü, gelişimi altyapısı, üstyapısı ile uzun vadeli projeler; bunların hepsi yapılması gereken, üzerinde durulması gereken önemli konular. Ama kültürel ve sosyal anlamda bizler bir şeyler yapmalıydık. Bu anlamda çok önemli hedefler ortaya koyduk. Sosyal ve kültürel alanda Malatya’da birçok şeyin ilkini yaptık. 

Sosyal ve Kültürel anlamda halka ulaşabileceğimiz fiziki yatırımlarımız yoktu, Semt konaklarımız ile her bölgeye ulaşmaya çalıştık. Şu ana kadar 5 adet semt konağı inşa ettik. 18 adet çok amaçlı belediye sosyal tesisimiz var. Belediye sosyal tesisleri ile de halka ulaşmaya daha yakın olmaya çalışıyoruz. Belediye Kültür Müdürlüğü aracılığı ile Sanat merkezini oluşturduk. Bu merkezimizde 42-43 farklı alanda 80’in üzerinde grubumuz var. Sanat merkezini ilk defa bu dönemde oluşturduk, ilk defa Semt konakları, 18 adet çok amaçlı Belediye sosyal tesisi, Kadın Kültür ve Spor Merkezi ile Aile Danışma Merkezi oluşturduk. Aile Danışma Merkezi ile 1700 kişiye ulaştık. 600-700 aile ile irtibat kurduk. Burada gönüllü arkadaşlarımız, psikolojik danışmanlarımız ve rehber öğretmenlerimizle hizmet veriyoruz. 

Belediye olarak çok yoğun sosyal ve kültürel aktivite içerisine girdik. Biz bunları yaparken sivil toplum kuruluşlarımızın bizim ulaşamayacağımız alanlara ulaşacağı kanaati içerisindeyim. Onların rehberliğine görüşlerine her zaman ihtiyaç var” şeklinde konuştu. 

Başkan Çakır, hazırladıkları bazı projelere de değinerek, Horata Vadisi, Nikah Sarayı, Sanat Galerisi, Spor ve Yaşam Merkezi projeleri ile Kernek Meydanı Düzenleme çalışması, İpek Caddesi Hanımlar Kültür Merkezi ve Sabit Semt Pazarları çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 

Belediye Başkanı Ahmet Çakır daha sonra belediye hizmetlerinin yer aldığı kısa tanıtım filmini toplantıya katılan STK temsilcileri ile birlikte izledi.

Başkan Çakır, hazırlanan tanıtım filminin ardından görüş ve önerileri aldı. Söz alan STK temsilcileri, yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Çakır’a teşekkür ve tebriklerini ilettiler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız