SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Birçok Sorun Giderildi'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Malatya Derme Sulama Birliği'ni ziyaret etti.

Öz, bazı partililerle birlikte Derme Sulama Birliği Dernek binasında sulama birliği başkanlarıyla bir araya gelerek, birlik başkanlarının sorun ve isteklerini dinledi. Öz, burada yaptığı konuşmada, "Çok önemli bir görev icra ediyorsunuz. Dünya'nın ve Türkiye'nin geleceği üç şeye bağlı; toprak, su ve enerji. Ve bunların hiçbiri de sınırsız değil, hepsi sınırlı. Sınırlı olan enerjiyi, sınırlı olan toprağı, sınırlı olan suyu çok rantabl bir şekilde kullanmak zorundayız. Derme Sulama Birliği Başkanımız Abdullah Polat ile birlikte bu işe bir can geldi. Bu işin sahibi olduğu için biz de mutluyuz" dedi.

Sulama birliklerinin sıkıntılarının fazla olduğunu kaydeden Öz, "Sulama birlikleriyle ilgili çok başlılık ta söz konusu. Bu çerçevede bir kanun tasarısı hazırlandı. Sulama birlikleriyle ilgili kanun tasarısı, komisyondan geçti. Genel kurulun önüne büyük bir ihtimal bu dönem gelecek. Bu çerçevede birçok sorun giderildi. Sizlerin bana iletmiş olduğunuz birçok konu dikkate alındı. Sulama Birliği'nin devletten alacağı parayı, nerede ne şekilde kullanacağına kendisi karar veremiyor da, DSİ karar veriyorsa, bunun bağımsızlığı söz konusu olmaz" diye konuştu.

Derme Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polat ise, kendilerine verdiği destekten dolayı AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz'e teşekkür ederek, "Birlik olarak Ankara'daki gözümüz kulağımız oldunuz. Bu ilginizden dolayı size çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

ESOB ZİYARETİ..
Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, beraberinde İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile birlikte Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin'i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Öz, "MESOB Başkanımız gayretli çalışmaları ile medeni cesareti ile esnaf ve sanatkarların sorunlarını takip ediyor. Önümüzdeki günlerde hükümetimiz 3-4 milyar TL tutarındaki krediyi KOSGEB için serbest bırakacak. Şimdiye kadar KOSGEB kredilerini kullanmayanların başvuruları alınacak. Bunun için Malatya'da TSO ve gerekse de MESOB ve KOSGEB bunun alt yapısını hazırlayacaktır. Torba Yasası çıktı. Başkanımızın da beklentileri Torba Yasasında dikkate alınması noktasında bize katkı sağladı.

Yaklaşık 20 milyon insanı ilgilendiren bir kanun. Borçların yeniden yapılandırılması konusu çok önemli. Toplumsal barış için önemli bir gelişme. Devlet ile vatandaş arasında yıllarca devam eden mahkemeler vardı. Birçok sıkıntı çözülecek" dedi.

MESOB Başkanı Keskin, "Milletvekillerimizin Malatya'ya her gelişinde esnafımızı ziyaret etmesi ve sorunlarımızı dinlemesi gerçekten çok iyi. Torba Yasasında yapılan çalışmaların öncüsü Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonudur. 30 kalemle başladı, bugün 300 kaleme çıktı. Sadece esnaf yararlanmıyor, tüccar, sanayici, çiftçi, toplumun her kesimi bundan yararlanacaktır. Ulaşım sektöründeki sıkıntılarımız devam ediyor. 2005 yılında piyasaya sürülen APS'si olmayan minibüsler konusunda bir sıkıntı var. Önümüzdeki dönem Ankara'da sayın başbakanımızın da katılımı ile bir ulaşım şurası yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Keskin, Malatya'nın karayollarında hak ettiği hizmeti alamadığını belirterek, bu konuda Malatya'ya haksızlık yapıldığını söyledi. Öz ise, Malatya'da karayolları için 500 milyon TL para harcandığını belirterek, Beylerderdesi için 40 milyon TL, alt geçitler için 40 milyon TL para harcandığını ifade ederek, Reşadiye Geçidi'nin de bu yıl 4 aya kadar bypass edileceğini söyledi. Çelikhan yolunun yapılacağını ve Malatya-Sivas karayolu'nun da proje ihalesinin yapıldığını ifade etti.

Öz, "Biz bürokratların bize vermiş olduğu taleplere göre ülkeyi yönetmedik. Ülkenin gündeminde ne varsa AK Parti'nin de gündeminde o olmuştur" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız