SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birçok Yeni İstihdamı Malatya'ya Kazandıracağız"

0
Güncellendi - 2020-01-06 07:02:59
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, 2020’nin 2019 yılından daha iyi olacağını ifade ederek, bu yıl daha fazla iş ve aş sağlayacaklarını vurguladı.

Gümrük ve Ticaret eski Bakanı, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, beraberinde, AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya ve partililerle birlikte Yeşilyurt ilçesi Tepeköy ve Topraktepe Mahallelerini ziyaret etti.

Ziyaretlerde konuşan Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Bildiğiniz gibi mecliste Libya Tezkeresi vardı. Bu tezkere tarihi bir sorumluluk yüklüyordu. Özellikle Türkiye’yi Akdeniz havzasına, Alanya havzasına, Antalya havzasına hapsetmeye çalışan bir takım güçlere karşı Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Türkiye’nin nasıl oyunları bozduğunu göstermesi bakımından da önemli bir görüşmeydi. Burada özellikle muhalefet her zamanki gibi olayı anlamadan ve Türkiye’nin büyük resmine bakmadan sırf karşı çıkmak için ortaya koyduğu bir tablo vardı. Türkiye Libya’ya asker göndererek, komşuluk ilişkilerini pekiştirmek ve Türkiye’nin menfaatlerini gözetmektedir” ifadelerini kullandı.

“ 2020 yılında Türkiye, 2019 yılından daha iyi olacak. Ekonomide elde etmiş olduğumuz başarı ve bunun yanında ekonominin oturması ve 2020 de üretime dayalı yeni bir hamlenin başlangıcı olacağını ümit ediyoruz“ diyen Tüfenkci, bu yıl daha fazla üretim ve daha fazla insana iş aş noktasında gelişmelerin olacağını vurguladı.

“Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde devam edecek gelişmeler, Türkiye’yi daha ileri noktalara götürecektir” ifadelerini kullanan Tüfenkci, “Malatya’da bu anlamda bildiğiniz gibi 6. Bölge teşviklerinden faydalanan illerin başında geliyor. Bu noktada özellikle organize sanayi bölgemizdeki yeni fabrikaların üretime geçmesi ile beraber birçok yeni istihdamı da inşallah Malatya’ya kazandırmış olacağız. Dolayısıyla bu noktada Malatya inşallah emin adımlarla yoluna devam ediyor” şeklinde konuştu.

Bakanlığı döneminde projeye aldırdığı kayısı lisanslı depoculuk hizmetinden de söz eden Tüfenkci, “Kayısı ile bildiğiniz gibi lisanslı depolarda muhafaza edilecek. Lisanslı depolar inşallah 2020 yılı içerisinde faaliyete geçecek. Bundan sonrada kayısı alımlarını da yaptıracağız. Çiftçilerimiz ürünlerini daha sağlıklı ortamlarda ücret ödemeden depolama imkanına kavuşmuş olacak” dedi.

Yalçınkaya hizmetleri anlattı

AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Avukat Muhammed Emin Yalçınkaya ise, AKP olarak 17 yılda birçok hizmetler yaptıklarını hatırlatıp, “Türkiye’yi geliştirdiğimiz gibi, Malatya’yı da geliştirdik” dedi. Yalçınkaya, “Tepeköy Mahallesi ve Topraktepe Mahallesini ziyaret ettik. Burada sizlerin taleplerini dinleyip Sayın Bakanımız aracılığı ile çözüm üretmeye çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

Tepeköy Mahallesi Muhtarı Mehmet Erkut da, “Öncelikle Sayın Bakanıma ve diğer başkanlarıma bizleri ziyaret ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Geldikleri için çok onur duyduk. Bizimde köyle alakalı olan sorunlarımızı Sayın Bakanımız ile istişare ederek çözüm bulmaya çalışacağız. Ben tekrardan bizi ziyarete gelen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Topraktepe Mahallesi muhtarı Abdulkadir Karaman ise, “Sayın Bakanıma ve diğer gelen misafirlere Topraktepe Mahallesi adına herkese teşekkür ederim. Mahallemizin sorunlarını ileteceğiz ve ilgili kurumlara ileteceklerine inanıyoruz” diye konuştu.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • Hasan (4 yıl önce)
    Kıca akdeniz havzanı oldu boyunu aşan işlere girme çağdaş
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    İbrahim tatlısesin yalan yalan şarkısı aklıma geldi
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (4 yıl önce)
    Sınavlardan MÜLAKAT rezaletine son verin başka bir şey istemiyoruz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (4 yıl önce)
    Masallar, masallar... Geçen sene de böyle demişlerdi bunlar. Sonuç: Malatya'da işsizlik arttı. Politikacıların desteksiz üfürmesini anlarım da buna bu kadar "akıllı" insanın inanmasına ne demeli? Bir şey derim ama hakaret olur. Birileri için akp'ye oy vermek dinî vecibe olmuş, haşa Allah çarpar yoksa... Komedi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Malatya daki fabrikayı kapat sonra iş vaadinde bulunun? 2019 senesinde ülke genelinde 2 milyon kişiye iş imkanı sağlayacağınızı beyan ettiniz hamdolsun ilave 2 milyon ilave issizimiz oldu. Her 3 gençten biri işsiz. Boş vaadlerinizi dinlemekten bıktık. Fabrika kurun fabrika. Bol bol içi boş vaadler.
    0
    0
    Yanıtla
  • NİÇİN OKUYORUZ (4 yıl önce)
    insanımız üniversiteye girmek için gecesini gündüzüne katarak çalışıp okuyor.Üniversiteyi kazandı . Bazı bölümler hariç bitirdikten sonra boş geziyor...EY bu ülkeyi yöneten büyüklerimiz daha çok üniversite açıp işsizler ordusunu artırmak mı lazım ,yoksa az insan yetiştirip o alanda başarılı insanları işini yapmasını sağlamak mı lazım...En kısa zaman da bu duruma çözüm bulunmalıdır...
    0
    0
    Yanıtla
  • olabilir (4 yıl önce)
    kaç kişinin işini hallettiler acaba malatya iline tayinler engelleniyor vekillere söylüyorsun hep aynı yalanı tekrarlıyorlar halledeceğiz yapacağız gerisi boş ya sözleri etkisiz yerini bulmuyor ya da he canım tmam canım deyip başından atıyorlar milleti. ben reis gelince bu vekillerin bizlere yaptıkları hakkında mektup vereceğim siz de verin artık sözünün eri çalışan milletini düşünen ayrım yapmayan birileri gelsin başımıza .
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    Neden daha önce mahalle ziyaretleri yapılmıyordu.Birileri hatırlatmış olacak malatya halkı unutulmuştu Yenide refah partisi başkanı Bilal yıldırım mahalle ziyaretleri yaptığından dolayı tekrardan malatya halkı hatırlarına gelmiş olacak.Sayın Bilal yıldırıma burdan teşekürlerimi iletiyorum.Başarılar diliyorum çalışmalarınızdan dolayı
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (4 yıl önce)
    Abi artık birleri dur desin bu yalanlara yahuu:)
    0
    0
    Yanıtla
  • Gürkan 0244 (4 yıl önce)
    Valla bakıyorum da Bilal Yıldırım ve Refah partisi sahaya inince , küskünleri toplayınca bizim vekiller de atağa geçmiş. Artık benim kafamı bu yapmacık işler kurcalıyor. Artık oyumu Yeniden Refah Partisine vereceğim. Bilal Yıldırım bunlardan bin kat iyidir
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (4 yıl önce)
    yanlarındakilerde inanmıyorlarki herkes cep telefonuyla oynuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (4 yıl önce)
    Fotoğraf açıklamanın ne kadar gayri ciddi yapıldığını gösteriyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer faruk (4 yıl önce)
    Bir gram güvenim kalmadı sizlere her seçimde oy nasıl verdim inanamıyorum torpili olmadan işe girmek imkansız diğer dünya da nasıl hesabını vereceksiniz bu kadar kul hakkının bilmiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (4 yıl önce)
    Eskimalatyada universite kurcaginiza fabrika kursaydiniz bari 1000 kisi ekmek yerdi.yuzlerce kadro actiniz elaman hoca aliyorsunuz hepsi devlete gerkesiz yuk dogru durust ogrencisi bile yok o bolumlerin ....birilerinin koltuga oturtmak icin yapilan bu yanlişi bu millet unutmaz....
    0
    0
    Yanıtla
  • Boş konuşuyorsunuz ben de öğrenciyim rektör hocanın ne kadar çalıştığını emek verdiğini bilemezsiniz, en küçük sıkıntı da dahi gece gündüz demeden bizlerle işgileniyor, hangi rektör cumartesi pazar günü öğren isinin bir sorunu var diye tüm rektör yarfımcıları, daire başkanlarınınayaklandırarak sorunun çözümü için çalışma yapar ve dertlerini dinler, gece gündüz çalışır. Üniversiteyi istiham kapısı olarak görmeyenler bence gelin siz de okuyun belki bir şeyler öğrenirsiniz. Üniversite tüm kadrosuyla bilim yuvası, aynı zamanda malatyanın değerleri ile bu kadar yakından ilgilenen başka kimse yol, kayısı ile ilgili çalışmaları bunca zamandır neden yapılmadı. Bu gün kayısıya tüm dünya bilimsel bakıyor bunu bunüniveraite sağladı tebrik ediyoruz, takdir ediyoruz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Siz kimseye istihdam sağlamasınız çevrenize iş makam mevki sağlarsınız malatyalı sizin yalanlarınıza karnı tok siz ne yaparsanız yapın uzatmaları oynuyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Veli (4 yıl önce)
    Artık kimsenin inanası gelmiyor artık yaklaşık 18 yıldır hep yalan hep yalan olunca
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (4 yıl önce)
    ne yapacaksınız terminal yapacaksnz bize yeter özgür hanım beylerderesini belediyeye katacak diyorsunz belidiyeye gerek yok eski köy garajı gitti nereye gitti ricamız siz hiç bişey yapmayın kalsın ölüm var hak var yazık etmeyin ahirinizi
    0
    0
    Yanıtla
  • Taner (4 yıl önce)
    İşte öyle önlerinde diz çökün oy verin sonra da neden işsiziz neden bize sıra gelmiyor deyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacıcavcav (4 yıl önce)
    Siyasilerin önünde diz çöküp oturma geleneği ne zaman son bulacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • Meral (4 yıl önce)
    Her gün aynı laflar bı ileri bı geri yersen
    0
    0
    Yanıtla
  • Eymen44 (4 yıl önce)
    Yaş benim, 35 mühendisim, eşim 38 yaşında tekniker çabalamaktan cok yoruldum.suan ikimizde issisiz. Önce sinav sorularını çalıp millet ise girdi feto oldu.hakkimiz yendi yaşımız gitti .sonra hak yerine kavuşacak dedik hakkımız emeklerimiz yerine gelecek dedik,bir umut.bu defa referans olmazsa olmaz ,yandascilik başladı adamı olan herkes kadroda .yine hakkımız yendi. Dilenciye döndük is aramaktan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (4 yıl önce)
    Doğrudur Parti'ye calisan küçük bir grubu bazı cemaat ve dernekleri şaha kaldırabilirsiniz ama sadec ak Parti'ye veya başka partilerede oy verenlerde sahlanacakmi onu merak ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hangi bakan? Aktif görevdemiymiş sayın vekil. Körler sağırlar birbirini ağırlar olmuş. Görevinden haberleri yok herhalde, yada üslup bilinmiyor yazık. İstihdam denilmiş. 1500 kişilik istihdam olacak, vagon onarım fabrikasında deniliyordu. Kızılay'a verildi ya hani... Noldu o iş? Ayıp ya, insanları kandırmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Krall (4 yıl önce)
    Sonunda şaha kaldıracan yanı bülent bey her secimden önce şaha kalkacağız şaha kalkacağız dedim bir türlü kalkamadik
    0
    0
    Yanıtla
  • ismail (4 yıl önce)
    Halk için iyi olan bir şey yok her şey sizler ve yandaşlarınız için iyi olacağı kesin.
    0
    0
    Yanıtla