SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bire Bir Ev Olmaz!'

A- A+ PAYLAŞ

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bire bir ev vermelerinin mümkün olmadığını bildirdi.

Alo 150 Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden başvuru yapan C.H. adlı bir vatandaşın, "Malatya TOKİ Kentsel Dönüşüm Projesi'nin uygulanması sırasında kendilerine sıfır bedelle konut verilmesini" talep etmesine cevap gönderen TOKİ Başkanlığı, "İdaremiz ile Malatya Belediye Başkanlığı arasında Beydağı Kentsel Yenileme Projesine ilişkin 12/04/2007 tarihinde ön protokol, 05/05/2008 tarihinde de Ana Protokol imzalanmıştır. Ön protokolün ardından, hak sahipliği tespiti, değerleme çalışmaları, jeolojik ve jeoteknik etütler ve imar planlama çalışmaları tamamlanmıştır.

Yapılan değerleme çalışmalarında arsa bedeli rayiç değerlerden, bina ve eklenti değerleri de güncel bayındırlık birim fiyatlarına göre belirlenir. Mülkiyet üzerindeki ağaçlara varıncaya kadar tüm tesisler ölçülür ve değerlemeye konu edilir. İdaremizce yapılan kentsel yenileme projelerinde amaç kamulaştırma değildir.

Öncelikle uzlaşma yolunu tercih ederiz. Ancak hak sahiplerinden büyük kısmı anlaşır, anlaşmayan kesim azınlıkta kalır ise mecburen kamulaştırma yolunu seçmek zorunda kalınabilir" denildi.

Cevapta TOKİ'nin bire bir konut verilmesinin mümkün olmadığı da aktarılarak, "Hak sahipliği görüşmelerinde eğer mülkiyetinizin değeri konusunda bir eksik hesaplama olduğuna kanaat getirirseniz değere itiraz edebilirsiniz. Ancak İdaremizce yapılan bu tür uygulamalarda bire bir konut verilmesi mümkün değildir. Her bir mülkiyet değeri farklı olduğundan bunun uygulanması imkansızdır" ifadeleri kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız