SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birebir Denedim, Koku Almadık"

0
Güncellendi - 2017-03-20 03:28:44
A- A+ PAYLAŞ

  • Küçükbaş hayvan etinin yaygınlaştırılması toplantısında konuşan Dekan Tursun, küçükbaş hayvan etinin koktuğuna dair söylemlerin doğru olmadığını söyledi

Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Küçükbaş Hayvan Etinin Yaygınlaştırılması programı düzenlendi.

Birlik binasında gerçekleştirilen programda konuşan Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, küçükbaş hayvan etinin yaygınlaştırılması amacıyla 2 yıldır çalışmalar yaptıklarını söyledi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Tahir Macit de et ve süt verimi yüksek küçükbaş hayvan ırklarının yaygınlaştırılması gerektiğine işaret ederek, "Et arzının dengelenmesi için mutlaka küçükbaşın desteklenmesi gerekir. Küçükbaş hayvanlar yaylalarda doğal ortamda yetişiyor, suni yemi daha az tüketiyorlar. Küçükbaş hayvan eti tüketimi ilde ve bölgede fazla yaygın değil." diye konuştu.

Küçükbaş hayvan üretimi ve etinin tüketilmesinin arttırılmasına yönelik, sektörün paydaşlarıyla fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Akın, "Küçükbaş hayvan üretimi ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı vermesi açısından önemli. Küçükbaş hayvan etinin tüketiminin arttırılmasının yanı sıra, üretiminin de arttırılmasına yönelik yapılabilecek projeler konusunu bu toplantıda konuşacağız." dedi.

İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Tursun ise küçükbaş hayvan etinin koktuğuna dair halk arasında bir takım söylemler olduğuna değinerek, "Ben birebir denedim, bugüne kadar koku almadık. Eşim de evde küçükbaş hayvan etini tercih ediyor. Bu halk arasında bir söylem. Birebir denendiği takdirde böyle bir şey olmadığını görecekler. Herkese küçükbaş hayvan eti tüketimini tavsiye ederim." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardında programa katılanlar, küçükbaş hayvan etini tadarak, kokup kokmadığını test etti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • HASAN (7 yıl önce)
    Yurdum insanı bilim ve ilim ne de boş klasik yöntem birebir deneme Hiç kimse küçük baş hayvanlarda kokunun neden kaynaklandığını söylemiyor. Olay tamamen ırk , yetiştirme ve beslenme kaynaklıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • levent yeroğlu (7 yıl önce)
    sizi eti alın bana getirin ,ben anlarım kokup kokmadığını
    0
    0
    Yanıtla
  • KADİR KILIÇ (7 yıl önce)
    Keşke konuyla ilgili Veteriner Hekimlerin görüşü de alnsaydı değilmi sayın editör................
    0
    0
    Yanıtla