SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birebir Kopyaları Burada"

0
Güncellendi - 2017-10-03 03:50:13
A- A+ PAYLAŞ

Vali Ali Kaban Arslantepe Höyüğü’nde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Vali Kaban’ı İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Levent İskenderoğlu, Arslantepe Höyüğü Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane ve kazı heyeti karşıladı.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili İskenderoğlu Arslantepe Höyüğü hakkında Vali Kaban’a bilgiler verirken Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Frangipane’de kazı çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

İskenderoğlu, höyük girişinde höyük hakkında Vali Kaban’a bilgilendirmelerde  bulunarak, ilk şehir devleti olan Arslantepe Höyüğü’nün UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası geçici listesinde bulunduğunu, duvarlarında renkli figürler işlenmiş kerpiçten sarayı, 5 bin 500 yıllık geçmişe sahip tapınağı, kazılarda elde edilen kılıç ve mızraklarıyla, binlerce mühür baskısı ve metal eserleriyle, Malatya Kralı Tarhunza ile 2 aslan heykeli ile Anadolu topraklarının zengin tarihi kültürünü yansıtan önemli bir kazı alanı ve höyük olduğunu belirtti.

İskenderoğlu, ayrıca Kral Tarhunza ile 2 aslan heykelinin asıllarının Anadolu Medeniyetleri Müzesinde sergilendiğini ve aynı malzemeden yapılmış birebir kopyalarının ise höyük girişine yerleştirilerek burada sergilendiğini ifade etti.

Vali Kaban’ın höyük içerisinde yaptığı incelemeler sırasında da Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Frangipane, burada kazı çalışmaları sürdürülen yapının dünyanın en eski kerpiç sarayı olduğunu belirterek geçtiğimiz yıl M.Ö.  3 000’li yıllara ait olduğu tahmin edilen kerpiç taht’ın gün yüzüne çıkarıldığını söyledi.

Prof. Dr. Frangipane, duvar resimleri hakkında Vali Kaban'a bilgiler verirken yapılan kazı çalışmaları ve buluntular hakkında da detaylı bilgilendirme de bulunarak kazı çalışmalarının itinalı bir şekilde sürdürüldüğünü ifade etti.

Vali Kaban, verilen bilgiler için yetkililere teşekkür ederek yapmış olduğu bu ziyaretle Anadolu tarihinin bir bölümü hakkında yerinde bilgi sahibi olduğunu, bundan da büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız