SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Birebir Takibini Yaptık!'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, yaptıkları girişimler sonucunda Kalkınma Ajansı'nın Malatya'da kurulmasını sağladıklarını söyledi.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, parti binasında haftanın nöbetçi vekili olarak önce basın toplantısı düzenledi, sonra vatandaşların sorunlarını dinledi.

Çalık'ın basın toplantısı öncesinde konuşan İl Başkanı Mustafa Şahin, AKP'nin önemli çalışmalara ve hizmetlere imza attığını belirtti.

Hükümetin sağlıkta, sosyal yardımda, ulaşımda, sanayide, eğitimde sayılamayacak kadar değişim ve dönüşümün sağlandığını belirten Çalık, "Şuanda 850 yataklı hastanenin projesini Sağlık Bakanlığı tamamlayarak TOKİ'ye gönderdi. TOKİ de projeyi Kamu İhale Kurumu'na göndererek ihale tarihini belirlemeye çalışıyor" dedi.

Malatya'da Kükürt Kontrol Laboratuarı ile kayısının kükürt sorununu çözdüklerini söyleyen Çalık, tarımsal sektöre 56 milyon 470 bin TL kaynak aktardıklarını ifade etti.

İnönü Üniversitesi'nin kadro sorununu çözdüklerini söyleyen Çalık, "Son 2 yılda Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Malatya'da altın çağını yaşadı. Şuanda çevre yolunu altına bakın. Sanayi Kavşağı, Malatya'ya yeni bir çehre kazandırdı. Akpınar ve Emeksiz kavşaklarındaki çalışmalar sürüyor. İstasyon Kavşağında alt ve üst geçit yapılması ile ilgili proje çalışması sürüyor. Beylerderesi Viyadükü inşaatı 2011 yılında bitiyor ve 2011 yılında Beylerderesi Viyadükü'nün üzerinden hep birlikte geçeceğiz. Malatya Havaalanı'ndan günlük 12 tane uçak kalkıyor. Malatya Havaalanı'ndaki yedek pistin inşaatı ve diğer çalışmaları sürüyor" diye konuştu.

Kalkınma Ajansı'nı Malatya'ya kazandırdıklarını söyleyen Çalık, "Çok ciddi manada takibini yaptığımız ve bölgemiz için çok önemli gördüğümüz Kalkındırma Ajansını Malatya'mıza kazandırdık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bire birçok yakından bir takip yaptık. Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. Kalkınma Ajansımızı Malatya'ya kazandırmanın memnuniyetini ve gururunu yaşıyoruz. Biz kimsenin hakkını yemedik, ama hakkımızı da kimseye yedirmedik. Kalkınma Ajansı Malatya için çok önem arz ediyor. Kalkınma Ajansı'nın çok hızlı bir şekilde yapılanmasını yapacağız. Devlet Bakanımız Cevdet Yılmaz, bu ay içinde Malatya'ya gelecek" dedi.

Çalık, TOKİ'nin Malatya'daki stat yapması ile ilgili olarak yeni bir çalışma başlattıklarını da sözlerine ekledi.

ÖLMEZTOPRAK'TAN EMEĞİ GEÇENE TEŞEKKÜR..
Bu arada konuyla ilgili açıklamada bulunan AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Malatya'da kurulması kesinleşen Kalkınma Ajansı'yla, kaynakların yerinde ve etkin kullanımının sağlayacağını ve yerel potansiyelin
harekete geçirileceğini ifade etti.Ölmeztoprak, "TRB1 Bölge Kalkınma Ajansı Merkezi'nin İlimiz olmasında emeği geçen milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve tüm Malatya'lı hemşehrilerime hayırlı ve uğurlu olmasını
temenni ediyorum."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız