SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biri Benden Özür Dilesin!'

A- A+ PAYLAŞ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mükellef haklarının gelişmesi noktasında önemli bir adım atılacağını belirterek, incelenecek mükelleflerin, risk analizlerine dayalı olarak seçileceğini ve incelemelerin yürütülmesinde mükelleflere her aşamada bilgi verileceğini açıkladı. Muhalefet milletvekilleri, alt komisyondan gelen metinde değişiklik yapılacağını açıklayan Bakan'a tepki gösterdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Gelir Vergisi Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik öngören kanun tasarısının görüşmelerine başladı. Tasarıya ilişkin bilgi sunan Maliye Bakanı Şimşek, 2010-2012 dönemini kapsayan Orta Vadeli Mali Planda, vergi kayıp ve kaçağını önlemeye yönelik idari kapasitenin artırılması ve vergi denetiminde etkinliğin sağlanması çalışmalarının öngörüldüğünü hatırlatarak, düzenlemenin öngörülen hedeflere ulaşılması amacıyla hazırlandığını söyledi. Tasarının yasalaşması halinde mükellef haklarının gelişmesi noktasında önemli bir adım atılmış olacağını dile getiren Şimşek, bu şekilde incelenecek mükelleflerin, risk analizlerine dayalı olarak seçileceğini bildirdi. Vergi incelemelerinin belli süreler sonunda bitirileceğini ifade eden Şimşek, incelemelerin yürütülmesinde mükelleflere her aşamada bilgi verileceğini açıkladı. Bakan Şimşek, vergi inceleme raporları uygulamaya konulmadan önce ilgili mevzuata uygunluğu bakımından, denetim birimlerinin oluşturduğu komisyon tarafından değerlendireceğini söyledi.

Oluşturulan alt komisyondan gelen tasarı üzerinde yaptıkları çalışmalar sonucunda düzenlemede bazı değişiklikler yapılacağını söyleyen Şimşek, vergi denetimine ilişkin bazı maddelerin metinden çıkartılacağını bildirdi. Muhalefet milletvekilleri ise alt komisyondan gelen tasarıda değişiklik yapılacağını açıklaması üzerine Şimşek'e tepki gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, 'Raporunda değişiklik yapılacaksa neden alt komisyonları topluyoruz? Bu, komisyona ve TBMM'ye hakarettir. Hükümetin, Meclis'e ve komisyona daha saygılı davranması gerekir' diye konuştu. MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da hiç gerekli olmadığı halde sabah saatlerine kadar Meclis'in çalıştırıldığını ifade etti.

CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu ise alt komisyonda saatler süren çalışmalar yürüttüklerini dile getirerek, "Birinin benden özür dilemesi gerekiyor. Burada metinden çıkartılan bir maddeyi 4 saat tartıştık. Emeğimize yazık oldu" dedi.

Maliye Bakanı Şimşek ise eleştirilerin haklı olduğunu ifade ederek alt komisyon üyesi milletvekillerinden özür diledi. Şimşek, yapmayı düşündükleri değişikliklerin, tasarının bütünlüğünü bozmayacağını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız