SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biri Çıkıp Anlatsın, Neden?.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:27:36
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu, cezaevlerinde yaşanılan sorunlara değinerek “Geldiğimiz noktaya bakın. Fatih Hilmioğlu,  binlerce insanı yetiştirdi. Bilgisini onlara aktardı. Sonra aldılar onu hapse koydular. Şimdi kanserle mücadele ediyor. Cezaevi İzleme Komisyonu üyesi Malatya Milletvekilimiz Veli Ağbaba, Muğla Milletvekilimiz Nurettin Demir ile Manisa Milletvekilimiz Özgür Özel , güzel bir hapishane raporu yazdılar. Nerede bir hasta mahkum varsa ziyarete gittiler. Hiçbir ayrım yapmadılar.”şeklinde konuştu. 

“HİLMİOĞLU KANSERLE MÜCADELE EDİYOR”

Kılıçdaroğlu, konuşmasında Hz. Ali'nin, 'bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum sözünü hatırlatarak, tutuklu vekillerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

"Hazreti Ali'nin çok güzel bir sözü var. "Bana bir harf öğretenin kırk yol kölesi olurum" der. Bu eğitime ve insana verdiği önem açısından çok önemlidir. Geldiğimiz noktaya bakın. Fatih Hilmioğlu, binlerce insanı yetiştirdi. Bilgisini onlara aktardı. Sonra aldılar onu hapse koydular. Şimdi kanserle mücadele ediyor. Neden? "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" düşüncesinden, on binlerce öğrenci yetiştiren bir hocanın yıllarca hapiste tutulmasının gerekçesi nedir, birisi çıkıp anlatsın.

Hatırlarsınız, Kuddisi Okkır. Tam teşekküllü bir hastanede tedavi görmesi gerekir demişlerdi.Ergenekon’unun kasası diye yaftalamışlardı. Öldüğünde ailesi cenazeyi İstanbul'a getirecek parayı bulamadı. Acaba o kişiler biraz utanç duydular mı? Biraz vicdanlarını sorguladılar mı? Şimdi aynı şey Fatih Hilmioğlu için yapılıyor. Mehmet Haberal. Yüzlerce kişiye nakil yaptı. Elleriyle, parmaklarıyla dokundu. Hapiste mi bu ülkeye daha çok yararı var, yoksa ameliyathanede mi? Almışsınız içeri atmışsınız, hangi gerekçeyle?

“HİÇBİR AYRIM YAPMADILAR”

Cezaevi İzleme Komisyonu üyesi Malatya Milletvekilimiz Veli Ağbaba, Muğla Milletvekilimiz Nurettin Demir ile Manisa Milletvekilimiz Özgür Özel cezaevlerini dolaşıyorlar.  Üç arkadaşımız güzel bir hapishane raporu yazdılar. Nerede bir hasta mahkum varsa ziyarete gittiler. Hiçbir ayrım yapmadılar. Hapishaneler bizim kabul edeceğimiz koşullarda değil. 15-20 kadının kalması gereken koğuşta 60-70 kadın kalıyor. 2002'de 59 bin olan tutuklu sayısı 2012'de 130 bini aştı. Bir şeyler var, bir sorun var. Buna bütün CHP'lilerin dikkat etmesi gerekiyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız