SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Biri de Bayansalduz'muş

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:17:38
Biri de Bayansalduz'muş
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında büyük bir tartışma yaratan ve uzun süre Türkiye gündemini meşgul eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin soruşturmanın eski Malatya’da Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Bayansalduz’un da aralarında bulunduğu bazı kişilerin yaptığı bir ihbarla başladığı öğrenildi. 

Konuya ilişkin olarak Hürriyet Gazetesi’nin internet sitesinde Ali Dağlar imzasıyla yayınlanan habere göre, dönemin Malatya Gençlik ve Spor İl Müdür Mehmet Bayansalduz ve 11 kişi Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne “Taksi durağı verileceği vaadiyle dolandırıldıkları” gerekçesiyle başvurdu. 

Olayın savcılığa taşınacağını belirtmeleri üzerine Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkan Vekili tarafından ifadeleri alındı. 

Şikâyette Büyükşehir Belediyesi UKOME Şube Müdürlüğü’nde çalışan geçici işçi Hacı Ali Hamurcu şikâyet edildi. Belediye yetkilileri Hamurcu’yu izine ayırdı. Bunun üzerine Hamurcu, Ankara’ya giderek Av. Yusuf Erikel’e vekâlet verdi. 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından taksi durağı vaadi ve ruhsata aykırı olarak bir çok akaryakıt istasyonuna ruhsat verildiğini ve buralardan yüklü paralar toplandığını söyledi.

Birçok paranın kendi aracılığıyla toplandığını ve bu toplanan paralara karşı kendisine de Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Genel Sekreter Mustafa Yalçın imzasıyla 10 milyon liralık (Eski para birimine göre) bir senedin ‘güvence’ olarak verildiğini iddia etti. Hamurcu 17.07.2007 tarihinde ifade verdi.

26 sayfalık ifadesinde belediye yetkililerinin büyük bir rüşvet çarkı içinde olduğunu iddia etti. Tutuklanıp yargılandı, 5 yılı aşkın cezaevinde kalıp çıktı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, Hamurcu’nun ifadesinde adı geçen başta Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki olmak üzere 50 kişi hakkında ‘Rüşvet almak ve vermek’ suçu iddiasıyla soruşturma başlattı.

Habere ilişkin diğer ayrıntılara aşağıdaki linki takip ederek ulaşabilirsiniz. 

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=22336528

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız