SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Biri de Bizim Hemşehri..

A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Ahmet Hakan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 5 aday ismi yazdı. Bu isimlerden biri, halen AKP'den İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkanı olan hemşehrimiz Aziz Yeniay (fotoğraftaki).

Ahmet Hakan, "İstanbul'a kimler yeşilleniyor" başlığıyla yazdığı yazıda, Yeniay için "Küçükçekmece’nin aşırı ciddi, medeni, şehirli, vizyon sahibi Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Küçükçekmece stajını tamamladıktan sonra Büyükşehir’e mi kaydırılacak?" yazdıktan sonra, adı geçen 5 ismi tek tek ele aldı ve şu yorumları yaptı:

"..KADİR TOPBAŞ: İstiyor... Hem de çok istiyor... Argümanı şu: "Çok büyük yatırımlar yaptım. Tam yatırımların semeresini görecekken seçim vakti geliyor. Ezayı ben çektim, sefayı da ben sürmek isterim."

MELİH GÖKÇEK: Tayyip Erdoğan’la arasının açıldığına dair dedikodular doğru mu bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var: Gökçek, "Ankara tamam... Sıra İstanbul’da" diyerek İstanbul’a gelmek isteyecektir. Anımsayalım: Daha önce bu yönde bir niyet bildiriminde bulunmuştu. Ayrıca Gökçek, İstanbul Belediye Başkanlığı makamını, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık’tan sonra gelen üçüncü en önemli makam olarak görüyor. Motivasyonu biraz da buradan geliyor.

ERDOĞAN BAYRAKTAR: İstanbul’a meraklı bir isim. Ancak bu arzusunu şu ana kadar ifşa etmiş değil. Kamuoyunu değil, "karar verici"yi etkilemek istiyor. Yani işine asılıp Erdoğan nezdindeki itibarını artırmakla meşgul.

AZİZ YENİAY: Küçükçekmece’de yaptığı işlerle ve bu işleri kamuoyuna duyurma biçimindeki becerisiyle Büyükşehir’e yakıştırılan bir isim olarak tebarüz etti. Duruşuyla, iş tutuş biçimiyle, ağırbaşlılığıyla, yani lisanı hal ile hep "Ben hazırım" mesajı verir gibi.

AHMET MİSBAH DEMİRCAN: Geçen seçim Sarıyer’den aday adayıydı. Ancak "tek seçici" tarafından bir gecede Beyoğlu’na kaydırıldı. Ve sanırım şöyle düşünmeye başladı: "Bir tür atama yöntemiyle bir gecede Sarıyer’den Beyoğlu’na kaydırılıp başkan olmadım mı? O halde neden bir gecede Beyoğlu’ndan Büyükşehir’e kaydırılmam mümkün olmasın ki..." Onun da motivasyonunu bu olay sağlıyor..."

YENİAY KİMDİR?
Malatya ile ilgili faaliyetlerde de yeralan ve Ahmet Hakan'ın yazdığı "Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayları" arasında adı geçen Aziz Yeniay'ın biyografisi şöyle:

"1963 yılında Malatya'da doğdu. İlk,orta ve lise tahsilini Malatya'da tamamladı. 1986 yılında Yıldız Üniversitesi İnşaat Mühendisligi bölümünü bitirdi. 1989 yılında aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini tamamladı. Bir süre serbest mühendislik yaptıktan sonra 1992-1994 yerel ara seçimleriyle birlikte siyaset hayatı başladı. Bu dönemde Güngören ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi seçildi. Yine aynı dönemde Teknik Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 1999-2004 döneminde Zeytinburnu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi oldu. Bir süre Belediye Başkan Yardımcılığı ve Belediye Başkan vekilligi görevini yürüttü.

Ayrıca 1995 yılından 2004 yılına kadar İstanbul Büyüksehir Belediye Meclisinde İmar Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı.

28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Ak Partiden Küçükçekmece Belediye Başkanı seçildi.

Aziz Yeniay evli ve üç çocuk babasıdır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız