SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Biri de Malatyalı..

A- A+ PAYLAŞ

Gençliğin her geçen gün artan şiddet eğiliminin bir an önce durdurulması için çalışmalar yapılan İngiltere'de, 3 Türk kızının gerçekleştirdikleri projeler öldüle layık görüldü.

Hackney Belediyesi, Londra genelinde yaptıkları gönüllü gençlik çalışmaları ile topluma sağladıkları katkılar nedeniyle 3 Türk kızını ödüllendirdi.

Gençlik Parlamentosu isimli proje ile ödül almaya hak kazanan 18 yaşındaki Malatya doğumlu İlkay Timur (fotoğrafta sağ baştaki), Londra'da her geçen gün artan silah kültürü ve çeteleşmenin sürekli gündemde olduğunu belirterek, bunlara karşı neler yapılabileceği konusunda her zaman büyüklerin kararlar aldığını ancak Gençlik Parlamentosu Projesi ile artık bu kararlarda kendilerine de danışılmaya başlandığını söyledi.

Farklı etnik grup ve kültürlerden oluşan 300'e yakın gencin katkı sağladığı Gençlik Parlamentosu Projesi'nin
sorumlu müdürü de olan Timur, bu göreve oylamayla seçilerek gençlerin kendilerini onun temsil etmesini istediğini ifade etti. İngiltere'nin en fakir bölgesinde gençlerin sorunlarını dile getirmekle sorumlu olduğuna dikkat çeken Timur, "Onlar benim onları her konuda temsil etmemi, fikirlerini yansıtmamı istiyorlar. Biz de onlara her konuda danışıyoruz" dedi.

İlkay Timur gibi ödüle layık görülen Duygu Yıldız ve Feray Timur ise gerçekleştirdikleri çalışmalarıyla, bulundukları İngiliz okullarında kayıtlı olan Türklerin ve Türkçe konuşan tüm öğrencilerin yaşadıkları sorunları en aza indirmeyi hedeflediklerini bildirdi. Duygu Yıldız, "Bu ülkeye yeni gelen, Türkçe konuşan Türk ve Kürt öğrencilere destek çıkıyoruz. Anlamadığı konularda, eğer okulda yardım gerekiyorsa onlara yardım ediyoruz" diye konuştu.

İngiltere'ye ilk geldiklerinde gençlerin kendilerini yalnız
hissedebileceklerini ifade eden Yıldız, "Biz onlara destek çıkınca hem kendilerini güvende hissediyorlar, hem de anlamadıkları, bilmedikleri konularda onlara bilgi verdikçe derslerde daha iyi oluyorlar. Buraya ilk geldiklerinde dil bilmiyorlar, İngilizce öğrenme problemleri var. Onu geçtikten sonra buradaki ortama adapte olma zorluğu var. Ne olursa olsun onları okulda tutmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadarı ile yardım ediyoruz" diye belirtti.

Öte yandan, Feray Timur da, okulunda düzenlediği Bahar
Şenliği ile İngiliz ve Türk öğrencilerin kaynaşmasını sağlayarak ödül almaya hak kazandı.

Metropolitan polisi tarafından da desteklenen şölen havasındaki ödül töreni öncesi çeşitli konserler de verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız