SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Biri de Malatya'ya

A- A+ PAYLAŞ

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP), Çevre ve Orman Bakanlığı ile birlikte başlattığı proje kapsamında, eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarında kullanmak üzere bazı Çevre ve Orman İl Müdürlüklerine Atık Pil Toplama Makinesi (APTOM) hibe etti.

TAP, 2011 yılının ilk yarısında, Çorum'daki üretici firmadan sağladığı 10 adet APTOM'u, Kütahya, Tekirdağ, Giresun, Trabzon, Malatya, Afyonkarahisar, Erzurum, Ordu, Konya ve Çanakkale İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne verdi.

APTOM verilen Çevre ve Orman İl Müdürlükleri, APTOM'ları kentlerindeki alışveriş merkezlerine ve okullara yerleştirecek. Belirli dönemlerde makinaların yerleri değiştirilerek kentteki tüm öğrenciler ve vatandaşlar atık pil toplama konusunda eğitilecek, bilinçlendirilecek.

Öğrencilerle 150 ton atık pil toplanması hedeflenirken, APTOM sayesinde atık pil toplama oranlarının daha da yükseleceği belirtiliyor.

TAP Genel Sekreteri İnci Kavuştu, "TAP olarak, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında, okullara yönelik atık pil toplama kampanyalarında en fazla atık pil toplayan okullarımızı 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde ödüllendireceğiz. 2009-2010 eğitim öğretim yılında, okullara yönelik kampanyalarımızdan 120 ton pil toplamıştık. Bu rakamı 2010-20111 döneminde, en az yüzde 10 oranında artırmayı, 150 ton pil toplamayı hedefliyoruz" dedi.

Kavuştu, ayrıca Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'ne APTOM hibe edilen kentler arasında yer alan Tekirdağ'da APTOM'un yerleştirildiği alışveriş merkezlerinde öğrencilere verilen eğitim çalışmasında hazır bulundu. Kavuştu, Tekirdağlı öğrencilere atık pillerin çevreye verdiği zararları anlattı ve öğrencilerden evlerindeki ve çevrelerindeki atık pilleri, okullara ve alışveriş merkezlerine yerleştirilen APTOM'a atmalarını istedi. Kavuştu, Atık Pil Toplama Makinesi'yle ilgili olarak da, şu görüşleri dile getirdi:

"Türkiye'de atık pil toplama konusu ile ilgilenip, hatta ilgilenmekle kalmayıp toplama miktarını arttırmaya yönelik ve ayrı toplamaya dikkat çekecek şekilde bir otomat tasarlayan Çorum'da yerleşik firmayı yürekten kutluyoruz. Türkiye'de atık pil toplama konusunda tek yetkilendirilmiş kuruluş olan Derneğimiz ilk otomatlardan hemen satın alarak istatistiksel veri elde edebilmek için pilot çalışmalar yapmıştır. Bu pilot çalışmalar çerçevesinde otomat ile ilgili olumlu/olumsuz tüm tecrübelerimiz söz konusu imalatçı firma ile paylaşılmış, otomatın son halini almasında az da olsa TAP'ın da katkısı olmuştur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız